Nastavak dobrih rezultata

Nove tri medalje za JK Herceg s prvenstva Balkana

Sport / Ostali sportovi | 24. 09. 2023. u 14:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda (23.09.2023.) održano je balkansko prvenstvo za juniore i juniorke do 21 godine.

Tehnički organizator turnira bio judo savez Bosne i Hercegovine a natjecanje se održalo u Cazinu.

Na balkanskim prvenstvima pravo nastupa imaju svi osvajači medalja s državnog prvenstva iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Bugarske, Rumunjske, Turske, Cipra, Kosova, Moldavije i Albanije i Grčke.

Jučer je na natjecanju u Cazinu potpisan sporazum u ulasku i Slovenije u Balkanski judo savez i time se taj savez proširio za još jednu jaku članicu iz našeg okruženja.

Judo klub Herceg sudjelovao je s ekipom kadeta iako je turnir bio za uzrast juniora. Osim što je Herceg bio najbrojniji klub po broju sudionika na turniru bio je (uz klub s Pala) i najuspješniji uz klub po broju osvojenih medalja. Dodatno na težini rezultata daje činjenica da su svi momci i cure još uvijek po uzrastu kadeti.

Đinkić srebreni, Buntić i Raič brončane

Ekipu Hercega činili su: Gabriela Raič, Klara Marić, Petra Jovanović, Ivana Buntić, Ivan Milićević i Ivano Đinkić.

U najbrojnijoj kategoriji turnira (-81kg) Ivano Đinkić je napravio veliko iznenađenje i došao do finala kategorije iako najmlađi u konkurenciji. Redom je pobjeđivao Đurišić Andriju (CG), Fabiana Iorgu (ROU) te Elbasa Selahatina (TUR). U finalnoj borbi gubi od Anesa Veselog ,(KOS) i tome uzima srebro koje je vrijedno kao i samo zlato. Podsjetimo, Đinkić je kadetski prvak balkana za 2022. Ovo je njegova druga balkanska medalja.

Gabriela Raič (-48kg) je prvo kolo bila slobodna a onda u drugom kolu za nepunih 40 sekundi pobjeđuje Bugarku Kirilovu. Kirilova je u meču prije slavila protiv Sare Osmani (KOS) koja je osvajačica medalje s europskog kupa u Skoplju.

U polufinalnom meču Raič je zaustavljena od Elif Kirt (TUR) i time odlazi u borbu za treće mjesto. Valja dodatni kako je Kirt na kraju otišla do kraja i osvojila zlato.

U borbi za brončanu medalju za manje od minute Raič pobjeđuje reprezentativnu kolegicu Đurić Milicu i time osvaja svoju treću medalju s balkanskih prvenstva. Raič je ulazna godina kadetkinja a već pravi zapažene rezultate i u uzrastu juniorki.

Ivana Buntić natjecala se u najbrojnijoj ženskoj kategoriji turnira (-63kg). U prvoj borbi ždrijeb joj daje Kasandru Kovaci (ALB). Za manje od tri minute Buntić je natjerala Kovaci na tri kazne i time prolazi u sljedeće kolo. U sljedećem kolu dolazi joj Lajos Orsolya (ROU) te za nju ne nalazi odgovor. Kroz repasaž redom su padale Ozdemir (TUR), Stojanović (BiH) i za broncu Nedanovska (MKD). Četiri pobjede za Buntić priskrbile su joj drugu balkansku medalju u karijeri.

Peto mjesto zauzela je Petra Jovanović a sedmo mjesto Klara Marić.

Herceg je još predstavljao i aktualni kadetski balkanski prvak Milićević ali je u prvom kolu dobio diskutabilnu diskvalifikaciju i nije imao pravo za popravne borbe.

Već sljedećeg vikenda održava se državno prvenstvo za seniore do 23 godine u Sarajevu gdje iz kluba očekuju nastavak dobrih rezultata.

Kopirati
Drag cursor here to close