Do 18 godina

Član Hercega Ivan Milićević prvak Balkana u judou

U finalu se sastao s reprezentativnim kolegom Imranom Gušićem i pobjedom protiv njega uzima svoje prvo balkansko zlato u karijeri.
Sport / Ostali sportovi | 12. 06. 2023. u 09:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:PR / Ivan Milićević prvak Balkana u judou

Ovog vikenda održano je Balkansko Judo prvenstvo za kadete do 18 godina. Turnir se održavao u Sjevernoj Makedoniji u Kruševu a tehnički organizator bio je Judo savez Sjeverne Makedonije. Pravo nastupa na prvenstvu Balkana imaju osvajači medalja s državnih prvenstava iz država: Albanije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Moldavije, Makedonije, Rumunjske, Bugarske, Cipra, Grčke, Turske i Kosova.

Drugog dana natjecanja održala se i kategorija do 81 kilograma. U konkurenciji od 23 judaša nastupio je i član judo kluba Herceg te trenutno najuspješniji sportaš grada Mostara Ivan Milićević. Ivan je slavio u 5 borbi i time postao prvak Balkana za 2023 godinu.

Ivan je redom savladavao Berke Sensoy (Turska), zatim Chyzevski Ghendi (Moldavija), treće kolo daje mu predstavika Bugarske Valkova Radoslava. U polufinalnoj borbi pobjeđuje drugog predstavnika Moldavije Vadim Lupu. U finalu se sastao s reprezentativnim kolegom Imranom Gušićem i pobjedom protiv njega uzima svoje prvo balkansko zlato u karijeri. Ivan je ranije već osvajao balkansku broncu. U ovoj godini osim ovog rezultata ima i broncu sa službenog Europskog kupa održanog početkom godine u Napulju.

"Moramo biti iskreni i reći da smo i išli na zlato znajući koliko Ivan vrijedi i u kakvoj je trenutno formi. Danas u ovakvoj teškoj konkurenciji protiv Ivana nijedan protivnik nije ostvario bod. Ranije ove godine na Europskom kupu u Napulju pobjedio je prvog na svjetskoj rang ljestvici. Ovo je odlična uvertira pred Europsko prvenstvo u Portugalu na koje idemo krajem ovog mjeseca"

Osim Ivana danas je na strunjaču izašla i Nina Grubišić Čabo -70kg koja je došla do polufinala ali na žalost na kraju ostala bez medalje. Nina je također ovogodišnji nositelj medalje s Europskog kupa.

Nakon individualnog dijela natjecanja održano je i mješovito ekipno natjecanje gdje je talentirana reprezentacija BiH osvojila prvo mjesto a među ekipom našli su se i Ivan i Nina.

"Danas je nedostajalo malo više sportske drskosti ali i sreće da Nina osvoji individualnu medalju. Žal je još veći kad uzmemo u obzir činjenicu da je Nina u ekipnom dijelu savladala natjecateljicu iz Bugarske koja je danas bila prvo mjesto. Nju je savladala u nepunih 30 sekundi s dva prelijepa bacanja. Iako se na kraju vraća bez individualne medalje Nina je pokazala ozbiljan judo i odradila danas 6 vrhunskih borbi što je također odlična uvertira pred Europsko prvenstvo na kojemu će također nastupiti", rekli su iz judo kluba Herceg.

Kopirati
Drag cursor here to close