Rublev bez šansi

Novak projurio u polufinale

" Sjajan meč, kratko je trajao, bilo je brzih poena. Da bih osvojio turnir moram dobiti pet mečeva, dobro ne moram sljedeći", rekao je Novak za Sportklub.
Sport / Ostali sportovi | 16. 11. 2022. u 19:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva meča su bila dovoljna Novaku Đokoviću za ulazak u polufinale Finalsa. Novak je protiv Rubleva odigrao jedan od svojih najboljih mečeva ove sezone. Sve je bilo gotovo nakon 69 minuta igre. Tek je u prvom setu ruski tenisač bio ozbiljan protivnik, ali je nakon izgubljenog servisa i seta počeo padati.

Sve je manje pogađao, sve je više galamio, urlao, vikao, bacao reket Rublev. Na kraju je u drugom setu uhvatio jedan gem. Novak je imao 19 winnera, 12 aseva, užasno visok procenta prvog servisa, samo je izgubio dva poena na prvi servis.

Bude li večeras (21 sat) Grk Stefanos Tsitsipas bolji od Rusa Daniila Medvedeva, Đoković će i prije posljednjeg nastupa u grupnoj fazi imati osigurano prvo mjesto. Za drugo mjesto bi se u tom slučaju borili Rublev i Tsitsipas, a bez izgleda za prolaz bio bi Medvedev. Đokoviću je ovo 15. nastup na završnom ATP turniru, a po 11. put se uspio probiti najmanje do polufinala. U finalu je bio ukupno sedam puta, a osvojio je pet naslova. No, od posljednjeg njegovog trijumfa na ATP Finalu prošlo je već sedam godina.

"Mislim da sam cijeli meč servirao dobro. Drugi set koji sam odigrao, je vjerojatno najbolji set ove godine. Protiv teškog protivnika koji je prije dva dana dobio Medvedeva. Znao sam koji su njegovi najbolji udarci, znao sam da ga moram izbaciti iz neke zone komfora. Naravno u takvoj situaciji servis mi je itekako pomogao, jer je onda pritisak na protivnički servis jači. Sjajan meč, kratko je trajao, bilo je brzih poena. Da bih osvojio turnir moram dobiti pet mečeva, dobro ne moram sljedeći, rekao je Novak za Sportklub.

Kopirati
Drag cursor here to close