Sjajan duel Pereza i Alonsa

Nova pobjeda i novi rekordi Verstappena

Najveći kaos je nastao u sredini poretka gdje su Albon i dva Haasa imali kontakt te su Magnussen i Albon završili u zaštitnoj ogradi.
Sport / Ostali sportovi | 05. 11. 2023. u 21:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako je izgledalo na startu utrke, činilo se kako ćemo gledati izuzetno zanimljivu utrku na VN Brazila. Jer je prvo u formacijskom krugu Charles Leclerc završio u zaštitnoj ogradi. Njegov bolid je imao problema s hidraulikom. Zadnji točkovi su samo blokirali. Kad se sklonio bolid Ferrarija, krenuo je start.

Najveći kaos je nastao u sredini poretka gdje su Albon i dva Haasa imali kontakt te su Magnussen i Albon završili u zaštitnoj ogradi. Nije bilo ugodno, ali su obojica vozača bez problema izašla iz svojih bolida. Ricciardo i Piastri su također imali problema s bolidima ali su zbog crvene zastave nekako njihove bolide osposobili za utrku, iako je bilo jasno da neki rezultat teško mogu napraviti.

Nakon dva kruga Verstappen i Norris su se odvojili od Alonsa i ostatka grida na preko dvije sekunde te je vozač McLarena bio u DRS-u aktualnom svjetskom prvaku. Norris je pokušavao na sve načine doći dovoljno blizu Verstappenu kako bi ga pokušao napasti te je na stražnjem pravcu to i pokušao, ali je Nizozemac uspješno obranio poziciju. Do kraja utrke, Verstappen je kao i u prethodnim vozio neku svoju utrku. Norris je imao kontinuitet, dok je iza njihovih leđa bilo nešto zanimljivije.

Iako nisu stajali loše na početku utrke, bolidi Mercedesa nisu izdržali. Imali su neki svoj izbor guma, ulazaka u boks, što su na kraju platili jako lošim rezultatom. Russell je odustao 12 krugova prije kraja, dok se Lewis Hamilton zadovoljio tek osmim mjestom. Yuki Tsunoda u AlphaTauriju te Esteban Ocon u drugom Alpineu su završili među osvajačima bodova.

Na šestoj poziciji je završio Carlos Sainz u jedinom preostalom Ferrariju, a sedmi je bio Pierre Gasly. Ono što je dalo veliku dozu neizvjesnosti ovoj utrci jeste sjajna borba za treće mjesto koje su vodili Fernando Alonso i Sergio Perez. Borba se vodila
posljednjih deset krugova, Perez je dva kruga prije kraja na startno ciljnoj ravnini prošao Španjolca. Međutim, Alonso je uzvratio i na kraju zadržao treće mjesto za samo 53 tisućinke sekunde. Odličan dan, Aston Martina upotpunio je Lance Stroll na petom mjestu.

Samo devet vozača je završilo utrku unutar jednog kruga, oba bolida Alfa Romeo su završila u garaži, kompletiravši brojku od njih šest koji su odustali.

Verstappen je upisao 52. pobjedu u karijeri, rekordnu 17-tu u sezoni. Još jedan rekord je postavio Verstappen, to je broj
podiuma u jednoj sezoni. Današnji je za Nizozemca bio 19-ti. Prije dvije godine je imao jedan manje.

Kopirati
Drag cursor here to close