Britanci imaju tenisača u polufinalu

Norrie: Idem se pripremiti za Novaka

" Iz kola u kolo je sve teže. Sada me čeka Đoković, ništa mi ne preostaje nego izaći na teren i uživati. Nadam se da će navijači opet stati iza mene. Ne mogu sada previše uživati, samo se trebam pripremiti za Novaka" zaključio je Norrie.
Sport / Ostali sportovi | 06. 07. 2022. u 00:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanci definitivno uživaju. Jer da im je netko ponudio kako će Cameron Norrie doći do polufinala prije početka turnira vrlo vjerojatno bi ga proglasili ludim. Iako njima nikada nije nedostajalo prepotencije. Norrie je bio bez rezultata na Grand Slam turnirima, ali se ovaj put otvorilo.

Na kraju je u pet setova slomio nekada sedmog igrača svijeta Davida Goffina 3-6, 7-5, 2-6, 6-3, 7-5. Iako je recimo već u prva tri seta sakupio 33 neforsiranih pogrešaka. Međutim, u svom stlu onako "hladan kao špricer" je lomio Goffina i na kraju je uspio. Ljevak je četvrti Britanac u Open eri koji je prošao među posljednja četiri na Wimbledonu.Roger Taylor je sedamdesetih igrao dva puta u polufinalu, Tim Henman je izgubio četiri polufinala, Andy Murray je posljednji koji je uzeo naslov u All Englenad Clubu.

" U šoku sam, ne znam što bih rekao. Ono što mogu reći jeste da se sav moj rad, trud, da su se sva moja odricanja isplatila. Zato je osjećaj dobar. Što se tiče samog finala, jednostavno mi nije išlo od početka.Nisam se osjećao dobro i nisam osjećao loptu. To je bila svakako Davidova zasluga. Zahvaljujući publici sam ostao miran, strpljiv, koristio sam svoje noge i probao držati lopticu u terenu", pričao je nakon meča Norrie kojeg sada u polufinalu čeka Novak Đoković.

" Iz kola u kolo je sve teže. Sada me čeka Đoković, ništa mi ne preostaje nego izaći na teren i uživati. Nadam se da će navijači opet stati iza mene. Ne mogu sada previše uživati, samo se trebam pripremiti za Novaka" zaključio je Norrie.

Rođen 1995. godine u Johannesburgu u Južnoafričkoj Republici od oca Škota i majke Velšanke koji su se bavili mikrobiologijom, Norrie je u trećoj godini života nakon provale u njihov dom, s roditeljima napustio zemlju i otišao na Novi Zeland. Kao junior je nastupao za ovu zemlju, a onda je 2013. godine uzeo državljanstvo svojih roditelja i krenuo put Ujedinjenog Kraljevstva.

Nakon osvojenog Los Cobosa, u onoj naopakoj pandemijskoj godini, Norrie je osvojio Indian Wells. Nažalost, po njega dobar dio te najbolje godine roditelji su bili na Novom Zelandu i nisu mogli pratiti rezultate svog sina. Međutim sada su tu, kao i njegova sestra Bronwyn, koja živi u Londonu, također je bila među njegovim najmilijima koji su navijali za Camerona, zajedno sa starom gazdaricom Lindom i prijateljima iz njegovih sveučilišnih dana u Sjedinjenim Državama.

Nakon što je iskoristio meč loptu, Norrie je otišao do svoje lože gdje su mama Helen i djevojka Louise bile naravno pod emocijama.

Kopirati
Drag cursor here to close