Žensko finale US Opena

Ništa od rušenja rekorda za Serenu Williams: Azarenka preokretom u finale!

Bjeloruskinja Azarenka, inače dvostruka pobjednica Australian Opena, u subotu će u svom trećem finalu na Flushing Meadowsu igrati protiv Japanke Naomi Osake.
Sport / Ostali sportovi | 11. 09. 2020. u 09:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: US Open / Nema kraja sreći Victorije Azarenko

U polufinalu US Opena Serena Williams izgubila je u četvrtak Victorije Azarenko sa 1-6 6-3 6-3, propustivši tako šansu da kod kuće osvoji rekordni, 24. Grand Slam naslov u karijeri.

Bjeloruskinja Azarenka, inače dvostruka pobjednica Australian Opena, u subotu će u svom trećem finalu na Flushing Meadowsu igrati protiv Japanke Naomi Osake.

Prethodna dva finala izgubila je 2012. i 2013. godine upravo od Serene Williams, koja je šest puta bila pobjednik US Opena.

Azarenka je, igrajući svoje prvo Grand Slam polufinale u posljednjih sedam godina, podigla je svoju igru u drugoj dijelu meča i imala nekoliko snažnih udaraca. Podatak kako je do ovog meča imala deset poraza u nizu na velikim turnirima od Serene Williams dovoljno govori. 

Nešto ranije dvostruka Grand Slam prvakinja Naomi Osaka plasirala se u u finale US Opena po drugi put u karijeri, pobjedom 7-6 (1) 3-6 6-3 nad Jennifer Brady.

Brady je stigla do svog prvog Grand Slam polufinala bez izgubljenog seta u New Yorku, ali Osakina vatrenost omogućila joj je da se u visokokvalitetnom meču plasira kao 28. nositeljica.

Kao četvrta nositeljica Osaka je prije dvije godine u New Yorku osvojila prvu od dvije uzastopne Grand Slam titule. 

Kopirati
Drag cursor here to close