JK Borsa

Nika Zovko nadomak medalje u Skopju

Sport / Ostali sportovi | 14. 08. 2023. u 09:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: JK Borsa / Nika Zovko

Kup koji je okupio 29 juniorskih reprezentacija s područja Europe, među kojima su i tri s drugih kontinenata: Kolumbija, SAD i Saudijska Arabija, Bosnu i Hercegovinu predstavljalo je 18 reprezentativaca, među kojima je mostarski Judo klub Borsa imao dva predstavnika u finalnom bloku natjecanja: Korinu Džidić i Niku Zovko.

Nakon što je članica mostarske Borse Korina Džidić briljirala prvog dana Europskog kupa u Skopju osvojivši zlatno odličje, drugi dan kupa zapažen nastup imala je još jedna članica Borse - Nika Zovko.

Naime, Nika je zabilježila pobjedu nad predstavnicom S. Makedonije (Blazheska Giorgina), te je potom poražena od Britanke Shaw Summer.

U repasažnoj borbi Zovko je pobjedila Stojmilovsku Anamu što joj je osiguralo ulazak u finalni blok natjecanja.

Regularna borba za 3. mjesto protiv Sare Osami, predstavnice Kosova, završava nerješenim ishodom, te u produžetcima i vrlo "tjesnoj" borbi gubi brončano odličje.

Značaj konačnog rezultata je još veći kada se u obzir uzme da je Nika tek 1. godina kadetkinja, tj. uzrasne kategorije [U18], te se na spomenutom juniorskom kupu [U21] natjecala protiv 3 do 4 godine starijih, priopćeno je iz Judo kluba Borsa.

Trener Borse Petar Zadro izrazio je zadovoljstvo povodom ostvarenih rezultata i naglasio kako će se kontinuitet rezultata Borsinih natjecatelja na Europskoj razini nastaviti i u budućnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close