Položili ispit

Mostar bogatiji za tri nova judo majstora

''Biti crni pojas, između ostalog podrazumjeva duboko poznavanje neophodnih kata za određeno DAN zvanje'', naglasio je prof.dr.Branislav Crnogorac.
Sport / Ostali sportovi | 21. 05. 2023. u 15:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski Judo klub Neretva u svojoj klupskoj dvorani organizirao je polaganje na kojem su četiri  kandidata stekla svoj novi pojas.

Polaganju su pristipila tri kandidata za crni pojas (1 DAN) i jedan kandidat za smeđi pojas (1 KYU).

Kako su kandidati stekli sve uvjete za polaganje viših pojaseva klub je organizirao polaganje i komisiju za ispitivačko povjerenstvo.

Komisija se sastojala od višegodišnjih stručnjaka i majstora judo sporta, ujedno i osnivača JS Herceg Bosne. Predsjednik komisije bio je prof. dr. sc. Vojo Višekruna VI DAN i članovi komisije g. Smiljan Matanović IV DAN, mr.sc. Majo Ćeško III DAN i g. Srđan Ajvaz I DAN.

Pred ispitivačko povjerenstvo izašli su kandidati koji su pokazali zavidno znanje Nage no Kata. Tri kandidata koja su izvela svih 5 serija Nage no Kata i uspješno položila svoj prvi majstorski pojas (1 DAN) su: Josip Previšić 2004.g., Domagoj Jozeljić 2004.g. i trenutno najmlađi judo majstor u gradu Mostaru, Sergej Jarendić 2005.g.

Foto: PR / Mostar bogatiji za tri nova judo majstora

Kandidat za smeđi pojas (1 KYU) uspješno je položio Mak Hadžić, 2006.g. koji je izveo prve 3 serije Nage no Kata.

Predsjednik komisije prof. dr. sc. Vojo Višekruna istakao je kako su kandidati bili dobro pripremljeni, da su pokazali zavidno znanje i kako su se stekli uvjeti da ovi momci postanu majstori judo sporta.

''Ovom prilikom čestitamo našim kandidatima koji su bili odlični u svim segmentima izvedene kate. Nadamo se da će im stečena zvanja biti dodatna motivacija i obaveza prema judo sportu'', rekao je.

''Biti crni pojas, između ostalog podrazumjeva duboko poznavanje neophodnih kata za određeno DAN zvanje'', naglasio je prof.dr.Branislav Crnogorac

Podsjećamo kako su neki od ovih kandidata već postigli zavidne rezultate na Europskom kata prvenstvu 2022.g. u Rijeci osvojivši medalje pred kata ekspertima iz cijele Europe, a sada su u tijeku pripreme za ovogodišnje EP koje će se održati u Sloveniji u mjesecu lipnju.

''Ovom prilikom također se zahvaljujemo Draganu Paol Senkiću, partneru dvojici naših kandidata na polaganju, koji je bio izuzetan Uke, te koristimo priliku da najavimo da je on sljedeći kandidat za majstorsko zvanje'', ističu organizatori.

''U judu možete neprestano napredovati, trener vas samo vodi, a sve ostalo isključivo ovisi o vama, bez obzira da li ćete se natjecati ili samo vježbati judo iz svog zadovoljstva i radi koristi koje judo pruža svima koji se njime bavi'', istaknuli su iz ovog mostarskog kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close