Neum open 2018

Neum: Održan backgammon turnir

U Neumu od 14-16.9.2018.godine, održan je jak međunarodni turnir u backgammonu ''NEUM OPEN 2018''
Sport / Ostali sportovi | 18. 09. 2018. u 14:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U  organizaciji tavla (backgammon) Klub Zrinjski –Mostar iz Mostara, ovog  vikenda je u Neumu  održan drugi  međunarodni backgammon turnir ''Neum  Open 2018''. Na ovom jakom turniru sudjelovanje je uzelo  40 igrača  iz Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Srbije,USA i Bosne i Hercegovine.

Prvog dana  turnira u petak  odigran je jack pot  kojeg je osvojio Stočanin Mustafa Bešo. Pored ovog turnira odigran je utješni turnir i turnir parova. Utješni turnir je osvojio Ramiz Zajimović TK Zrinjski, a turnir parova osvojili  su Stipe Šesnić /Hrvatska i Richard Pul Krietzman /USA

Glavni turnir ''Neum Open 2018'' počeo je subotu  u 11 sati. Natjecanje glavnog  turnira se  igralo hotelu Sunce. Polufinalni i finalni mečevi  su  se igrali u  piceriji ''Tonino'' vlasnika Vrljić Tonće.

Organizator turnira TK ''Zrinjski''  je za prva četiri  igrača osigurao novčane nagrade i  prigodne poklone.  Prvo mjesto je osvojio  Makedonski  reprezentativac Zoran Georgievski iz Skoplja. Drugo   mjesto je pripalo Mostarcu Damiru Batlak koji je u finalnom meču bio dostojan protivnik Georgevskom.

Zagrepčanin Kristijan Čuljat   pobjednik ''Bol Opena'' koji je održan prošli tjedan na Braču,  osvojio je treće mjesta  na turniru. Za  Kristijana Čuljeta važno je napomenuti da je do turnira u Neumu imao  niz od 53 dobivena meča  na raznim međunarodnim turnirima, priopćili su organizatori.

Četvrto mjesto osvojio je  Ahmet Omerović  još jedan Mostarac  član TK Bijelopoljac. Igrači su pored backgammona uživali u međusobnim druženjima i lijepom vremenu. Pobjednik Zoran Georgevski  se zahvalio  organizatoru na dobroj organizaciji i pozvao sve igrače backgammona  na turnir u Skoplje   koji će se igrati  iduće godine u petom mjesecu. Na kraju Draženko Vučina predsjednik TK Zrinjskog čestitao je nagrađenim i zahvalio se svim igračima na učešću na turniru, kao i na sportskom druženju i fair play igri.    

Kopirati
Drag cursor here to close