Korona

OI u Japanu najvjerojatnije bez navijača

U Japanu je raširen skepticizam oko održavanja Olimpijskih igara, a posebno oko prijema navijača iz inozemstva zbog koronavirusa.
Sport / Ostali sportovi | 19. 03. 2021. u 18:40 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organizatori olimpijade i Međunarodni olimpijski odbor spremni su da službeno objave da će većini navijača iz inozemstva biti zabranjeno prisustvovanje odgođenim Olimpijskim igrama u Japanu zbog koronavirusa.

Očekuje se da će najava uslijediti nakon razgovora ovog vikenda s MOK-om, lokalnim organizatorima, japanskom vladom, gradskom vladom Tokija i Međunarodnim paraolimpijskim komitetom.

Očekuje se da će sponzori s ulaznicama koji žele prisustvovati dobiti izuzeće, javlja AP.

Oko 4,5 milijuna karata prodano je stanovnicima Japana. Oko milijun je prodano u inozemstvu. Prije odgađanja prije godinu dana, organizatori su rekli da će za Igre u Tokiju biti dostupno ukupno 7,8 milijuna ulaznica.

Na Olimpijskim igrama i paraolimpijskim igrama sudjelovat će 15.400 sportaša iz više od 200 zemalja, koji većinom djeluju unutar ograničenih prostora koji povezuje mjesta, objekte za trening i Olimpijsko selo. Deset tisuća drugih će stići i djelovati izvan tih prostora - službenici, suci, sponzori, mediji, VIP i emiteri.

U Japanu je raširen skepticizam oko održavanja Olimpijskih igara, a posebno oko prijema navijača iz inozemstva zbog koronavirusa.

Otvaranje Olimpijskih igara zakazano je za 23. lipnja. Paraolimpijada slijedi 24. kolovoza.

Kopirati
Drag cursor here to close