Lana Pudar

Poruka uoči priprema za OI: Mostar mora dobiti olimpijski bazen

''Mi želimo da sve što pravimo – pravimo iz našeg grada'', poručio je Đedović.
Sport / Ostali sportovi | 16. 03. 2021. u 11:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Grad Mostar mora krenuti u realizaciju izgradnje olimpijskog bazena'', poručio je predsjednik PK Orka Damir Đedović na press konferenciji u Mostaru nakon što je mlada mostarska plivačica Lana Pudar (15) oborila državni rekord te ostvarila olimpijsku A normu na 100 metara delfin za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju. 

Đedović je naglasio kako je olimpijski bazen glavni uvjet da bi ono što plivačica Lana Pudar i PK Orka rade dobilo puni smisao.

''Ne treba se bazen praviti samo radi Lane, nego radi potencijalnih Lana kojih je ova sredina sigurno puna'', poručio je Đedović naglašavajući kako ovaj klub želi svoj put ka uspjehu želi krenuti iz Mostara.

''Mi želimo da sve što pravimo – pravimo iz našeg grada'', poručio je.

Foto: Bljesak.info / Lana Pudar

Đedović je poručio kako je Lana sto posto mostarski proizvod, odnosno svojih roditelja i trenera koji su dali svoj veliki doprinos u njenom razvoju.

''Mi znamo i želimo raditi ovaj posao , ali tražimo da se omoguće neki osnovni uvjeti. Olimpijski bazen nije nikakav luksuz, puno manji gradovi od Mostara imaju olimpijski bazen. Mostar zaslužuje jedan takav objekt i ne postoji bolji način promocije grada'', istaknuo je priznavši kako ih u klubu nekada bude stid reći gdje treniraju.

Poručio je kako su u klubu svjesni da je Lana Pudar napravila veliku stvar, no da se ne misle zadovoljiti ovim rezultatom. Dodao je kako Lana nije projekt za Olimpijske igre u Tokiju, već za naredna tri Olimpijska ciklusa. Lana, kako navodi, ne treba osjećati nikakav pritisak za rezultat na OI, već da opušteno može promovirati i grad i državu.

Uoči press konferencije klub i Lana sastali su se sa čelnim ljudima Grada Mostara, gdje su prezentirane Lanine potrebe i potrebe njenih trenera vezano za troškove priprema za odlazak na OI u Tokio. Kako je kazao Đedović, dobili su jasna obećanja da će Grad jasno stati iza Lane i PK Orka.

Skromna 15-godišnja Lana Pudar istaknula je kako je zadovoljna i sretna zbog postignutog rezultata, za što je bilo potrebno puno rada, truda, odricanja, talenta, ali i mnogo ljudi od kojih ima neizmjernu podršku.

Foto: Bljesak.info / 

''Potrebno je mnogo stvari da bi došli do ovakvog uspjeha. Nadam se da sam vas učinila ponosnima i potrudit ću se da i u budućnosti treniram još jače, postižem dobre rezultate i na OI ću BIH predstavljati u najboljem svjetlu'', poručila je.

Predsjednik Upravnog odbora SSGM, Senad Kevelj kazao je kako se radi o rezultatu koji se ne događa svaki dan, posebice na ovim prostorima.

''I to je nešto što je učinilo sretnim ne samo građane Mostara, nego i građane BIH u ovim teškim i tmurnim vremenima. Kad je u pitanju Sportski savez i podrška našoj najboljoj plivačici, mi smo i do sada u kontinuitetu generalno podržavali rad sporta, plivačkih klubova tako i PK Orka. Jučer smo na sjednici Upravnog odbora donijeli odluku da nagradimo klub i Lanu s financijskom podrškom 5.000 KM za pripreme za Olimpijadu. To je nešto što je Savez u ovom trenutku mogućnost dati, nadam se da ćemo do odlaska na Olimpijadu dodatno moći podržati lanu'', poručio je.

Video: Lana Pudar: Na Olimpijskim igrama predstavit ću BiH u najboljem svjetlu
Kopirati
Drag cursor here to close