Saudijska Arabija domaćin

Napokon potvrđen datum revanša Joshua - Usyk

Uzvratni boksački meč između Ukrajinca Oleksandra Usika i Britanca Antonyja Joshue održat će se 20. kolovoza u Jeddahu u Saudijskoj Arabiji, objavio je Matchroom boksačkog promotora Eddieja Hearna.
Sport / Ostali sportovi | 20. 06. 2022. u 09:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uzvratni boksački meč između Ukrajinca Oleksandra Usyka i Britanca Antonyja Joshue održat će se 20. kolovoza u Jeddahu u Saudijskoj Arabiji, objavio je Matchroom boksačkog promotora Eddieja Hearna.

Ukrajinac je u rujnu prošle godine nakon 12 rundi pred 66.267 gledatelja na Tottenhamovu stadionu jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Joshuu i preuzeo WBO, IBF, WBA i IBO pojaseve prvaka svijeta u teškoj kategoriji.Jeddah Super Dome, koji ima 35.000 sjedećih mjesta, bit će domaćin natjecanja.

Nakon ruske invazije na Ukrajinu, Usyk se vratio u domovinu kako bi sudjelovao u obrani, međutim u ožujku je ponovo napustio ratom razorenu zemlju kako bi započeo pripreme za uzvratnu borbu s Joshuom.

Hearn se našao na udaru medija nakon što je potvrđeno mjesto održavanja borbe, samo nekoliko dana nakon što je održan prvi turnir iz novonastale LIV Golf serije koja je pokrenuta novcem iz Saudijske Arabije. Opet se naravno počelo pričati o "pranju" novca, baš kao što je bio slučaj u periodu kupovine Newcastlea. Joshua je već ranije imao jednu sličnu borbu, onu nazvanu "The Clash on the Dunes" kada je savladao Andyja Ruiza.

Naravno da je Eddie Hearn pravdao svoju odluku, tvrdeći kako je golf i boks jednostavno nemoguće porediti. Prema najavama sada, pobjednik ovog revanša mogao bi izaći na megdan Tysonu Furyju.

Kopirati
Drag cursor here to close