Posljedice rata

Rusi opustošili Usykov dom

"Ruski svijet! Evo, došli su i do mene! Životinje! Sve su uništili!" komentirala je Ekaterina Oleksandrova supruga prema pisanju sport.24tv.ua portala.
Sport / Ostali sportovi | 02. 04. 2022. u 16:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Onog trenutka kada je počeo napada na Ukrajinu, svjetski boksački prvak Oleksandr Usyk se bez razmišljanja vratio u svoju zemlju kako pomogao koliko toliko u obrani zanemarivši pripreme i revanš meč s britanskom zvijezdom Anthonyjem Joshuom.

Usyk je obukao uniformu, zadužio naoružanje, ali je ipak u jednom trenutku došao u dilemu. Da li ostati ili napustiti Ukrajinu kako bi se ipak posvetio onome što je njegov život, profi boksu. Prijatelji i ljudi oko njega uvjerili su ga da će više doprinijeti ako napusti pakao rata i krene u pripreme za možda i najveći meč u prvoj polovini ove godine.

"Prijatelji su mi rekli da ću za Ukrajinu učiniti više boksajući nego pucajući. Iako, moja je želja bila da ostanem i branim svoju domovinu. Neću se dugo zadržati u Češkoj, prijatelji su već stigli, a većinu priprema ću odraditi na lokaciji predviđenoj za održavanje ove borbe. Nastojim trenirati i ne pratiti vijesti. Prijatelji su mi rekli da isključim telefon i koncentriram se na pripreme. Očekuju da za Ukrajinu priuštim jednu sjajnu izvedbu u ringu. Ne brinem toliko o pojasevima, samo brinem o tome kako pomoći Ukrajini" poručio je svjetski prvak. Međutim, vrlo brzo po odlasku iz Ukrajine, Usyk je dobio vijesti koje su ga sasvim sigurno uznemirile.

Rusi su zauzeli kući obitelji Usyk. "Tenk vam je u dvorištu", glasila je poruka koju su susjedi iz Vorzela kod Kijeva prošloga tjedna poslali Ekaterini Usik. Supruga aktualnog teškaškog prvaka tada je burno reagirala uz odgovor: "Ku*ke, pustite ih neka žive, uništit ćemo ih uskoro!".

Ovoga petka, priča je dobila nastavak...

Ekaterina je, naime, na svom Instagramu pokazala u kakvom su stanju Rusi ostavili njihov dom.

"Ruski svijet! Evo, došli su i do mene! Životinje! Sve su uništili!" komentirala je Ekaterina prema pisanju sport.24tv.ua portala.

Kopirati
Drag cursor here to close