PADEL u Arena Sport Centru

Najbrže rastući sport na svijetu stigao u Mostar

Padel je sport koji kombinira elemente tenisa, skvoša i badmintona.
Sport / Ostali sportovi | 18. 08. 2023. u 07:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od najbrže rastućih sportova na svijetu stigao je u Mostar. Arena Sport Centar po prvi put u Mostaru nudi prostor za zabavu i rekreaciju uz PADEL.

Padel je sport koji kombinira elemente tenisa, skvoša i badmintona.

Inovativan je oblik tenisa, lak za učenje i iznimno društven. Igra se u paru na zatvorenom terenu veličine otprilike trećine teniskog terena. Poznavatelji tenisa brzo će svladati sustav bodovanja jer Padel se koristi istim sustavom bodovanja kao i tenis.

Foto: PR / Najbrže rastući sport na svijetu stigao u Mostar

Meksikanac Enrique Corcuera osmislio je padel, a 1974. godine osniva prvi padel klub u Marbelli. U posljednjih 10 godina širi se Europom i Sjedinjenim Američkim državama da bi do danas prema nekim procjenama preko 10 milijuna ljudi igralo padel – sport koji zbog svoje društvenosti i atraktivnosti prognozira svjetlu budućnost.

Postizanje kalorijskog deficita nikada nije bilo zabavnije. Padel se svrstava među sportove s najvećom potrošnjom kalorija te u visokom intenzitetu igre sagorijeva cca 600 kalorija u 60 minuta.

Foto: PR / Najbrže rastući sport na svijetu stigao u Mostar

Padel iziskuje brzinu, eksplozivnost i jakost što rezultira aktivacijom mišića i mišićnog tonusa, uz to, poboljšava koordinaciju pokreta i reflekse što svakako doprinosi svakodnevnim aktivnostima.

Osnovna pravila glase da se padel izričito igra u parovima, dok su igrači na terenu zatvoreni na površini 10 do 20 metara sa prozirnim zidovima i žičanim mrežama na pojedinim mjestima. Momčadi su odvojene mrežama, teren je označen linijama i linijama za servis. Zidovi oko igrališta služe kako bi loptica mogla odskočiti u neočekivanim smjerovima i time učinila igru zanimljivijom.

Foto: PR / Najbrže rastući sport na svijetu stigao u Mostar

Servis je jednak kao u tenisu, s dva ponavljanja. Nakon što je lopta u igri, svaka lopta koja prijeđe mrežicu mora odskočiti na tlo prije udarca u zid. Udarac volej također je dopušten. Igraču je dopušteno lupiti lopticu nakon što je udarila u zid. Kao i u tenisu, loptica može pasti jednom na teren i jednom se može udariti.

Kako biste zaigrali ovaj inovativan sport ne trebate posjedovati posebnu opremu, a loptice i reket za igru pronaći ćete u Arena Sport Centru zajedno s uputama o korištenju i detaljnim pravilima igre.

Za sve potrebne informacije kao i rezervaciju termina možete se javiti na INFO pult Arena Sport Centra osobno ili pozivom na broj: +387 36 323 333 /+387 63 055 000

Kopirati
Drag cursor here to close