Iga Swiatek

Najbolja svjetska tenisačica na treningu zalijepila usta vrpcom!

Pojavile su se fotografije sa treninga Poljakinje u Montrealu na kojima se vidi kako igra sa svojevrsnom trakom preko usta. O točnim razlozima može se samo nagađati, ali najvjerojatnije Swiatek pokušava svjesno disati kroz nos.
Sport / Ostali sportovi | 07. 08. 2023. u 23:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tenisačica Iga Swiatek (22), svjetski broj 1, spremna je učiniti sve za vrhunski uspjeh. Čak i zalijepiti usta vrpcom!

Naime, pojavile su se fotografije sa treninga Poljakinje u Montrealu na kojima se vidi kako igra sa svojevrsnom trakom preko usta.

O točnim razlozima može se samo nagađati, ali najvjerojatnije Swiatek pokušava svjesno disati kroz nos.

Prema studijama, disanje na nos je "energetski učinkovitije" nego na usta.

Jednostavnim jezikom kazano to znači da za udisanje iste količine kisika trošite znatno manje energije pri disanju na nos.

U vrhunskom sportu takve minimalne razlike mogu biti presudne.

Na posljednjem Grand Slam turniru u Wimbledonu prva favoritkinja Swiatek iznenađujuće je ispala u četvrtfinalu od Elene Svitoline rezultatom 5:7, 7:6, 2:6. Dva dana ranije Poljakinja je u trileru u tri seta (više od tri sata) u osmini finala pobijedila Belindu Benčić (26).

Moguće je da se protiv Ukrajinke Svitoline više nije osjećala tako spremnom i tome pripisala poraz.

Nakon neuspjeha u Wimbledonu, sigurno je dobila sljedećih pet mečeva, čime je osvojila naslov na svom domaćem turniru u Varšavi.

U Montrealu (7. do 13. kolovoza) bi sada mogla slaviti 16. turnirsku pobjedu u karijeri - također zahvaljujući i svojoj posebnoj metodi treniranja.

Nekim igračima i igračicama, doduše, vrpca preko usta dobro bi došla i zbog glasnog uzvikivanja ili stenjanja prilikom udaranja teniske loptice. Ako ne njima, onda publici zasigurno...

Kopirati
Drag cursor here to close