"Život je prekratak"

Najbolji slalomaš svijeta s 23 godine završio karijeru

"Život mi je prekratak da bih se nastavio baviti nečim što me ne čini sretnim. Želim sve najbolje svojim kolegama", poručio je Braathen.
Sport / Ostali sportovi | 27. 10. 2023. u 13:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Norveški skijaš Lucas Braathen, aktualni osvajač Malog kristalnog globusa u slalomu i četvrtoplasirani u konačnom redoslijedu Svjetskog kupa iz prošle sezone, objavio je da završava karijeru sa samo 23 godine.

"Odlazim u mirovinu, jučer sam to rekao svojim kolegama iz reprezentacije", rekao je Braathen na press konferenciji.

Iako je odluka potpuno nenadana, poručio je da je sretan, pišu Sportske novosti

"Prvi put se nakon ove odluke osjećam sretnim. Zahvalan sam za sve što sam prošao u karijeri".

Dio medija njegov je potez protumačio kao ultimativni izraz bunta prema odlukama Norveškog skijaškog saveza, koji skijašima ne dopušta sklapanje pojedinačnih ugovora sa sponzorima koji se kose sa sponzorima Saveza.

Braathen je poručio da ne završava karijeru iz protesta ili osvete, nego zato jer su ga "tretirali s izuzetnim nepoštovanjem".

"Predstavlja nas Savez koji je u potpunosti izgubio moralni kompas. Nakon što sam odradio fotografiranje s brendom J. Lindeberg (sponzor zbog kojeg je došlo do sukoba, nap. a.), ispričao sam se kolegama iz reprezentacije i sponzorima Saveza, ali ne i Savezu. Sve se to moglo izbjeći da smo imali konstruktivan dijalog", rekao je Braathen pa poentirao:

"Život mi je prekratak da bih se nastavio baviti nečim što me ne čini sretnim. Želim sve najbolje svojim kolegama".

U Svjetskom kupu debitirao je krajem 2018. godine kao 18-godišnjak, a prvu pobjedu ostvario je na otvaranju sezone u Söldenu 2021. Kao specijalist za tehničke discipline, 12 puta se penjao na postolje u slalomu i veleslalomu, skupivši pet pobjeda.

Kopirati
Drag cursor here to close