Pred meč sa Novakom Đokovićem

Nadal: Volio bih da se igra po danu

"Nisam igrao protiv Đokovića već godinu dana, bit će mi to veliki izazov. Pobijedio je u zadnjih devet mečeva, osvajač je Rima i sigurno će imati puno samopouzdanja. Znam kakva je moja situacija kada je zdravlje u pitanju i prihvaćam je", kaže Rafa.
Sport / Ostali sportovi | 30. 05. 2022. u 15:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednji put su u igrali u četvrtfinalu jednog turnira, onog u Rimu 2016. godine, Novak Đoković je bio bolji od Rafaela Nadala 7-5, 7-6(4). Posljednji put u četvrtfinalu jednog Grand Slam, jedan protiv drugog su igrali baš u Roland Garrosu 2015. godine, Nole je opet bio bolji u tri seta.

Sutrašnji okršaj dvojice velikana svjetskog tenisa je njihov tek šesti u ovoj fazi jednog turnira. Jednostavno, ako ne računamo završni Masters, uglavnom su jedan protiv drugog igrali u polufinalu ili finalu. Posljednjih godina se slika malo promijenila, pa ih je ždrijeb ponovo sastavio u četvrtfinalu.

Novi okršaj je najavljen za 20 sati i 45 minuta ukoliko ne bude nekih nepredviđenih iskakanja. Zanimljivo, na presici prije meča, Nadal je pričao o problematičnom stopalu i želji da se meč igra u dnevnom terminu.

"Nisam igrao protiv Đokovića već godinu dana, bit će mi to veliki izazov. Pobijedio je u zadnjih devet mečeva, osvajač je Rima i sigurno će imati puno samopouzdanja. Znam kakva je moja situacija kada je zdravlje u pitanju i prihvaćam je. Borit ću se, ne mogu se žaliti, ipak sam dogurao do četvrtfinala. Prije dva i pol tjedna nisam mislio da ću biti tu. Svaki meč mi može biti zadnji na Roland Garrosu. Meč s Đokovićem bi mogao biti moj posljednji u Roland Garrosu, volio bih da se igra po danu. Prošao sam kroz puno komplikacija sa stopalom i ne znam što me čak u karijeri, svaki meč mi može biti zadnji. Pokušavam nastaviti živjeti san igranja tenisa pa što bude", naglasio je Nadal koji pati od sindroma Muller-Weissove bolesti, a riječ je o degenerativnoj bolesti koja izaziva deformaciju jedne od kostiju smještenih u srednjem dijelu stopala.

Kopirati
Drag cursor here to close