US Open

Nadal u suzama nakon trijumfa: Ovo je bio jedan ludi meč

Uistinu, bilo je ovo posebno finale'', govorio je u suzama Nadal, što je najbolji dokaz koliko mu znači ovaj naslov, koliko je bilo teško osvojiti ga.
Sport / Ostali sportovi | 09. 09. 2019. u 09:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mala kazaljka je stajala na tri, velika na dvanaest, naravno ujutro, po "našem" vremenu. Rafael Nadal se u jako važnom trenutku odlučio za drop shot. Već u sljedećem je pogodio prvi servis, iskoristio treću meč loptu, Medvedev je bio konačno savladan.

Nije bilo važno koliko je sati, teniski zaljubljenici su uživali. U svakom poenu. U meču koji će naći svoje mjesto u društvo odabranih ne samo kada su u pitanju finala US Opena, već i na Grand Slamu opće.

U meču u kojem je mladi Rus doveo do ruba jednog velikog Rafaela Nadala. Rus koji će sigurno u budućnosti osvojiti jedan veliki, ali vrlo vjerojatno neće odigrati onako kako je to napravio ove nedjelje na US Openu, bez obzira na to što je izgubio.

Nadal je dobio prvi set 7:5, nakon što je odmah vratio izgubljeni servis u četvrtom gemu. Kada je s jednim breakom u šestom gemu drugog došao do 6:3 i velike prednosti od 2:0, činilo se kako je Španjolac tu, blizu. Jaku blizu nakon breaka za 3:2 u trećem.

Međutim, Medvedev niti u jednom trenutku nije pokazivao signale nervoze, niti on, niti njegova ekipa u boksu. Kao da su svi zajedno vjerovali u preokret. Prvo je Medvedev spasio dvije break lopte u devetom gemu trećeg, a onda je krenuo povratak. Iz poena u poen Medvedev je počeo pogađati, onako kako to on zna. Nije bilo znakova umora, bio je spreman za peti. Naravno, prethodno je dobio četvrti. Fenomenalno pogodivši za 4:6 i konačno izjednačenje.

Iako je tijekom turnira "ratovao" sa publikom, ovdje je već imao dosta svojih navijača. Od LindsayVonn do Catherine Zete-Jones. Međutim okrenuti Rafala Nadala nakon 0:2 to je jako teško, skoro nemoguće. Bez obzira na sve.

I opet nije odustao Medvedev, pokušao se vratiti u petom, iako je imao dva breaka zaostatka. Jedan je vratio drugi ne. Nakon 4 sata i 49 minuta, Nadal je stigao do pobjede 7:5, 6:3, 4:6, 5:7, 6:4. Za četvrtu titulu na US Openu, devetnaestu na Grand Slam turnirima. Sada ima jednu manje od Federera, tri više od Đokovića.

''Prvo što ću reći je nešto o Daniilu. Njegove igre tijekom ljeta su nešto najbolje što sam imao prilike vidjeti otkako igram tenis. Svi su večeras vidjeli da je on četvrti igrač svijeta sa svoje 23 godine. Čestitke na svemu.

Nevjerojatno je kako se borio, kako je promijenio ritam meča. Siguran sam da će u budućnosti imati puno prilika osvojiti titulu. Ova pobjeda je apsolutno sve za mene! Bio je to jedan ludi meč i jako sam emotivan. Nevjerojatno je kako je samo promijenio ritam cijelog meča. Uistinu, bilo je ovo posebno finale'', govorio je u suzama Nadal, što je najbolji dokaz koliko mu znači ovaj naslov, koliko je bilo teško osvojiti ga.

Kopirati
Drag cursor here to close