Bez izgubljenog seta

Nadal se vratio i uzeo 89. naslov u karijeri

Španjolac je ovog tjedna igrao prvi put od kolovoza prošle godine nakon što mu je ozljeda stopala prekinula sezonu 2021. Međutim, svjetski broj šest se predstavio u dobrom svijetlu, jer nije ispustio set do kraja.
Sport / Ostali sportovi | 09. 01. 2022. u 12:58 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tek je peti put igrao u finalu jednog turnira protiv jednog Amerikanca, a igrao je 126. u finalu. Ovaj današnji protivnik bio je kvalifikant Maxime Cressy, totalna nepoznanica, trenutačno 112. igrač svijeta.

Prvi set je Nadal dobio u tie breaku, u drugom je Cressy čak i prvi došao do breaka, ali je njegova radost kratko trajala.

Nadal je odmah uzvratio, pa je s još jednim breakom u osmom gemu osigurao svoju 89. titulu u karijeri. Španjolac je ovog tjedna igrao prvi put od kolovoza prošle godine nakon što mu je ozljeda stopala prekinula sezonu 2021.

Međutim, svjetski broj šest se predstavio u dobrom svijetlu, jer nije ispustio set do kraja. Iako ni protivnici nisu bili samo vrh. Cressy je probao igrom servis - volej, ali mu to nije previše pomoglo u ovom meču.

"Osjećam se privilegirano i vrlo sretan momak što sam opet ovdje. Iza mene je jedan izuzetno težak period, izazovan što se tiče ozljeda tako da sam sada izuzetno sretan.Puno mi znači vratiti se na teren i biti tu s trofejom u rukama. Rod Laver Arena je vrlo, vrlo posebna za sve i posebnija je zbog vas. Vi ste sjajna publika i ne mogu vam dovoljno zahvaliti" rekao je Nadal nakon sat i 44 minute igre na turniru u Melbourneu.

Ovo je bio prvi naslov za Nadala nakon trijumfa u Rimu prošle godine kada je u tri seta savladao Novaka Đokovića.

Kopirati
Drag cursor here to close