Melbourne

Nadal o slučaju 'Đoković': ''Da je htio, mogao je igrati''

''Svatko je slobodan donijeti svoje odluke, ali onda postoje i neke posljedice''.
Sport / Ostali sportovi | 06. 01. 2022. u 08:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolac Rafael Nadal odigrao je prvi meč nakon više od pet mjeseci i na startu ATP turnira u Melbourneu svladao Ričardasa Berankisa sa 6:2, 7:5. Nakon meča je, dakako, i on morao govoriti o slučaju Novaka Đokovića i odluci australskih vlasti da mu oduzmu vizu.

''Svijet je dovoljno patio. Cijepite se. Da želi, Novak bi bez problema igrao ovdje u Australiji. On sam odlučuje. Svatko je slobodan donijeti svoje odluke, ali onda postoje i neke posljedice, zar ne?'', poručio je osvajač 20 Grand Slam naslova.

Ne dijele, ipak, svi u teniskom svijetu Nadalovo mišljenje. Jedan od onih koji je očekivano stao na Novakovu stranu je američki tenisač Tennys Sandgren, inače zvijezda antivakserskog pokreta. Sandgren se nije cijepio, ali za razliku od Đokovića, nije tražio ni medicinsko izuzeće, već je jednostavno odlučio da neće igrati na Australian Openu, baš kao ni Pierre-Hugues Herbert, jedan od najboljih svjetskih igrača parova.

''Samo da budemo kristalno jasno, dva odvojena liječnička odbora odobrila su Novakovo izuzeće. A političari to zaustavljaju. Australija ne zaslužuje biti domaćin Grand Slam turnira'', poručio je Sandgren.

S njime se slaže i Ukrajinac Sergij Stahovskij, čovjek koji je premijerni ATP naslov osvojio 2008. u Zagrebu.

"Kada vam sljedeći put netko kaže da se politika ne miješa u sport, sjetite se 6. siječnja 2022. kada isključivo politički 'ego' nije dozvolio najboljem tenisaču svijeta da uđe u zemlju u koju su mu vladine institucije odobrile ulazak", napisao je Stahovskij.

Kopirati
Drag cursor here to close