Tko je Christopher Eubanks?

Ne tako davno tražio je posao sa strane, sad je u četvrtfinalu Wimbledona

"Imao sam jedan sastanak sa svojim agentom prije dvije godine i rekao mi je da ako ne počnem praviti rezultate, bolje igrati, da ću morati pronaći neki posao kako bih mogao nešto zaraditi za život", priča Chris.
Sport / Ostali sportovi | 11. 07. 2023. u 00:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovo je Grand Slam turnir, a oni obično nude velike priče. Nekada u muškoj, nekada u ženskoj konkurenciji. Sada je to Christopher Eubanks, Amerikanac koji ima 27 godina i koji je bio za većinu totalna nepoznanica. Bez obzira na to što je na Wimbledon došao kao pobjednik turnira na Mallorci.

Međutim, Chris se trudio iz meča u meč da skrene pažnju na sebe. Činilo se kako je protiv Britanca Norria napravio sjajan posao, međutim on je u osmini finala sredio Stefanosa Tsitsipasa u pet setova. Čekao je, tražio pukotine u servisu Grka. I koristio je svoje prilike.

"Čudna je stvar što u tenisu ne morate igrati najbolje u nekim mečevima. Važno je da budete najbolji u presudnim trenucima. Ja mislim da sam protiv Tsitsipasa bio najbolji baš tada. Bilo je uspona i padova, ali kad je trebao bio sam pravi. Ovo je totalno ludo, kao da sanjam. Imao sam dobrih i loših trenutaka u meču, što i nije teško zamisliti s obzirom na to da sam prvi put igrao u osmini finala Grand Slama, ali bio sam dobar kada je najviše trebalo.  Pokušao sam maksimalno da se fokusiram. Ovo je nevjerojatno, sjajan momenat. Ovdje je bilo uspona i padova. Prvi put sam u jednom Grand Slam četvrtfinalu. Pred ovako sjajnim navijačima koji su me vodili do pobjede. Da budem iskren, neću sebi dozvoliti da to opet kažem. Trava i ja smo sad u ljubavi, veza se razvijala tijekom sezone, nadam se da će biti još lijepih vijesti.

Tko je uopće Chris Eubanks? Tri godine je igrao za Georgia Tech sveučilište, nakon čega se otisnuo u profesionalne vode. Prošlog srpnja je bio 163. igrač na ATP rang listi. Godinu dana kasnije pokucao je na vrata najboljih 40. Samo nekoliko tjedana ranije Chris je slao poruke Kim Clijsters tražeći savjet kako igrati na travi. Sada je na osam uzastopnih pobjeda. Prije samo par mjeseci se okrenuo nekoj vrsti komentiranja mečeva s obzirom na to da nije bio siguran što će napraviti na teniskom terenu i koliko može zaraditi.

"Imao sam jedan sastanak sa svojim agentom prije dvije godine i rekao mi je da ako ne počnem praviti rezultate, bolje igrati, da ću morati pronaći neki posao kako bih mogao nešto zaraditi za život. Nisam sebi mogao dozvoliti da se stalno negdje vrtim oko 200 mjesta", danas će reći Chris.

Do nastupa u Wimbledonu imao je osam mečeva na Grand Slam turnirima na kojima je samo dvaput uspio proći do drugog kola - na prošlogodišnjem US Openu i ove godine u Melbourne Parku. U srijedu će igrati za polufinale na najvećem teniskom turniru, a protiv sebe će imati Rusa Daniila Medvedeva. Ako bude igrao kao do sada nije bez šansi.

Kopirati
Drag cursor here to close