Kratko i jasno

Nadal o slučaju Đoković: Nijedan igrač ne može biti iznad turnira

''Ako Đoković bude igrao, u redu, a ako ne, Australian Open će biti odličan turnir sa ili bez njega'', rekao je Nadal.
Sport / Ostali sportovi | 15. 01. 2022. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva dana su ostala do početka prvog Grand Slam turnira sezone na kojemu se još uvijek ne zna hoće li nastupiti prvi tenisač svijeta Novak Đoković.

Uoči početka Australian Opena legendarni španjolski tenisač Rafael Nadal poručio je da nijedan igrač nije iznad natjecanja.

''U ovom slučaju puno je pitanja koja traže odgovore i nadam se da će se sve uskoro razjasniti. Svatko bira svoj put, njemu želim sve najbolje, poštujem ga kao osobu i sportaša iako se ne slažem s njim oko mnogo stvari koje je napravio posljednjih tjedan'', rekao je Nadal, koji zajedno s Đokovićem i Rogerom Federerom drži rekord s osvojenih 20 Grand Slam titula.

''Jasno je da je Novak Đoković bez sumnje jedan od najboljih tenisača u povijesti, ali nijedan igrač u povijesti nije i ne može biti iznad natjecanja. Igrači dođu i odu, zatim dođu drugi, pa tako i Roger, Novak ili ja, ili Björn Borg koji je bio sjajan u svoje vrijeme. Australian Open je puno važniji od bilo kojeg igrača'', poručio je legendarni Španjolac te dodao: ''Ako Đoković bude igrao, u redu, a ako ne, Australian Open će biti odličan turnir sa ili bez njega''.

Nadal se osvrnuo i na svoj nastup na turniru.

''Želim pokušati ponovno, želim dati sve od sebe i dati si priliku da uživam u ovom divnom sportu, da se borim za ono za što se borim zadnjih 16 godina. Ako budem zdrav i ako budem mogao igrati tjednima u nizu, vjerujem da ću imati priliku opet imati važnu ulogu na Touru'', dodao je španjolski tenisač.

Kopirati
Drag cursor here to close