London

Nadal: Medvedev je trenutno veliki izazov za mene

Rus sigurno pun samopouzdanja ulazi u meč protiv Rafaela Nadala kojeg do sada nikada nije pobijedio.
Sport / Ostali sportovi | 21. 11. 2020. u 14:17 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U polufinalu završnog Mastersa u Londonu igrat će Daniil Medvedev - Rafael Nadal. U svojevrsnoj repriza finala US Opena iz prošle godine. Medvedev je jedini u ovom društvu ostvario sve tri pobjede. I ne samo to, već u tri meča nije izgubio niti jedan set. Đoković i Schwartzman su uhvatili po šest gemova, Zverev jedan više.

Rus sigurno pun samopouzdanja ulazi u meč protiv Rafaela Nadala kojeg do sada nikada nije pobijedio. Tri puta su igrali, sva tri puta je slavio Rafa. Posebno je u sjećanju ostao prošlogodišnji okršaj, sjajni u finalu US Opena.

''Volim igrati protiv najbolje trojice. Kada sam počeo trenirati tenis, gledao sam velike turnire, Grand Slamove. Prvo je dominirao Federer, onda je došao Nadal pa stavio svoj pečat, zatim je to bio Đoković. Veliko mi je zadovoljstvo igrati protiv ovih igrača i svakako se radujem polufinalnom okršaju. Imam samopouzdanja, vjerujem da ga ima i Rafa pa moram da igram najbolje što mogu kako bih imao priliku pobjediti Nadala'', kaže Medvedev u najavi polufinalnog dvoboja. Prošle godine je na ovom turniru, Nadal bio bolji, u tie breaku trećeg seta.

''Bio sam jako blizu tada, ali ovo je novi meč. Iako svi znamo tko je Rafa, svi se mijenjaju – siguran sam da je on promijenio neke stvari u svojoj igri, baš kao i ja. Ja sam u dobroj formi, igrao sam dobro u Parizu, ovdje u prva tri meča, ali teško je u tenisu bilo što predvidjeti'', reći će Rus.

Medvedev predstavlja novi val, željan je dokazivanja, dok Nadal ima priliku još jednom pokazati da nije za "staro gvožđe". Nadal je tri puta gubio polufinale završnog Mastersa, dva puta je zapeo na posljednjoj prepreci. Ovo današnje polufinale je njegovo prvo nakon pet godina u Londonu.

''Sjećam se meča iz prošle godine, tie breaka u trećem setu, kada sam imao i malo sreće. Sada je ovo neka druga priča, jer je na kraju prošle godine Daniil bio poprilično umoran. Ne treba zaboraviti kako je Medvedev igrao prošle godine, sada je ovdje ostvario tri pobjede, pun je samopouzdanja, igra na visokoj razini, ali ipak ovo je polufinale završnog turnira. Za protivnika imam igrača koji je u boljoj formi od mene što je neka vrsta izazova. Vjerujem da sam spreman za jedno takvo iskušenje. Znam da ovaj turnir nisam nikada osvojio, ali znate kako je u tenisu. Nekada igrate bolje i ne pobijedite'', kaže Nadal.

Kopirati
Drag cursor here to close