London

Đoković: Očekujem tešku bitku protiv Thiema

Statistika Austrijanca uopće nije loša u okršajima s prvim tenisačem svijeta. Novak vodi 7:4, s tim da je Dominic od zadnjih šest mečeva dobio četiri.
Sport / Ostali sportovi | 21. 11. 2020. u 14:09 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošle godine je igrao odlično na završnom turniru. Pobijedio je Đokovića, Federera, Zvereva u polufinalu, ali je u finalu zamalo bio kratak. Stefanos Tsitsipas je uzeo naslov kroz tie break trećeg seta.

Ove godine je Thiem opet o polufinala kompletirao dva dobra meča. Nadala u dva seta, Tsitsipas u tri. Protiv Rubleva je odmarao, nije morao ići punom snagom.

Ove godine je Thiem probio barijeru, osvajanjem US Opena, definitivno nije luzer nakon što je izgubio tri velika zaredom. Sada slijedi okršaj protiv Novaka Đokovića, tek drugi ove godine, nakon finala Australian Opena.

Statistika Austrijanca uopće nije loša u okršajima s prvim tenisačem svijeta. Novak vodi 7:4, s tim da je Dominic od zadnjih šest mečeva dobio četiri.

Njihovi dosadašnji mečevi su bili neizvjesni, otvoreni do kraja. Thiemov inside-out forehand i down-the-line backhand bi trebali stvoriti najviše problema Novaku. Međutim, Đokovićeva vještina kad su u pitanju duge razmjene, njegova sposobnost da jednostavno istroši protivnike, mogla bi opet doći do izražaja.

''Ako uspijem ponoviti svoju igru iz meča protiv Nadala onda imam velike šanse. Tko je favorit? To ovisi o tome iz kojeg kuta gledate na ovaj meč'', kaže Thiem kojem su neki zamjerili da je tankirao u posljednjem meču protiv Rubleva.

''Ne, to nije istina. Nisam nikako tankirao. Izgubio sam jer nisam bio dovoljno dobar'', dodao je Thiem koji se kako sada stvari stoje priključiti novom Novakovom sindikatu tenisača.

''Neću se pridružiti Đokoviću jer smatram da ATP radi odličan posao. Mislim da nema smisla biti u drugoj organizaciji ako sam zadovoljan onime što čini aktualni sustav.''

Novak Đoković je nakon poraza od Medvedeva morao pobijediti Zvereva. Nije bilo lako, jer je Nijemac nakon prva tri gema ušao u dobar ritam. Imao je svoje prilike, posebno u drugom setu, ali je na kraju pao u tie breaku. Tamo gdje je Novak godinama najbolji, najopasniji. Sada ga čeka Austrijanac koji je u odličnoj formi.

''Thiem je osvojio US Open, strašno je napredovao na brzoj podlozi, iako je specijalista za zemlju. Igra jedan brzi, napadački tenis, odličan je na mreži. Gledao sam njegov meč s Nadalom, odigrao je fantastično. Prošle godine smo imali maratonski meč nadam se da će i ovaj put biti sjajan samo s drugačijim ishodom. Thiema izuzetno poštujem, njegovu radnu etiku. Svaki put kad smo morali igrati, mislim da je u posljednja tri, četiri meča bio neki maraton, uzbudljivi mečevi... Polufinale je, tako da očekujem tešku bitku, nema sumnje u to. U jako je dobroj formi. Voli igrati na ovoj podlozi'', naglasio je Đoković.

Kopirati
Drag cursor here to close