Najava

Hoogerland: Staza je prilično teška, na Jahorini najavljeno 25 stupnjeva

Na startu se očekuje oko 500 natjecatelja.
Sport / Ostali sportovi | 12. 08. 2021. u 15:54 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Press konferencija utrke

Natjecatelji iz 35 zemalja svijeta pokušat će da dođu do norme na kvalifikacijskoj trci za Svjetsko prvenstvo u amaterskom biciklizmu, koja će narednih dana biti održana u Istočnom Sarajevu, potvrdio je direktor trke, kao i Svjetskog prvenstva koje je na programu u oktobru na istoj lokaciji, Vladimir Kuvalja.

Biciklisti će sutra voziti kronometar na Palama, u subotu je dan pauze, a u nedjelju su na programu dvije trke, kraća mediofondo, i duža granfondo. Na startu se očekuje oko 500 natjecatelja.

- Zadovoljni smo brojem prijava s obzirom na to da virus korona i dalje komplicira normalan život, kao i činjenicu da BiH mnogi i dalje gledaju kao zemlju trećeg svijeta. Na nama je da ovim i sličnim događajima pokažemo da nije tako i nadam se da ćemo uspjeti - rekao je Kuvalja.

Promoter, a ujedno i najpoznatije ime trke je proslavljeni nizozemski biciklista Johnny Hoogerland. Po završetku profesionalne karijere u kojoj je osvojio mnogo biciklističkih klasika, bio šampion Nizozemske i uspješno sudjelovao na najvećim utrkama svijeta ostao je u biciklizmu kao rekreativac.

Kasno noćas on je stigao na Jahorinu, ali je već jutros sjeo na bicikl kako bi osjetio stazu.

- Prvi utisci su fenomenalni, priroda prelijepa, a pohvalio bih i kvalitetu cesta. Vidim da su organizatori uradili sve kako bi ovaj događaj bio na najvišem mogućem nivou. Staza je prilično teška, naročito što je na Jahorini na 1.700 metara nadmorske visine najavljeno 25 stupnjeva – rekao je Hoogerland.

Utrka će službeno biti otvorena večeras u 20 sati na Trgu Srbija, a prije toga bit će organizirane i trke za djecu. One će biti uvertira i za sutrašnji kronometar na Palama koji počinje u 18 sati, priopćili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close