Drugi dan natjecanja

Na Starom mostu podignuta platforma za skakače

Danas su na rasporedu skokovi višeg koeficijenta težine od jučerašnjih obaveznih skokova, dok u finalu slijede skokovi po slobodnom izboru, koji su najkompleksniji i potencijalno mogu donijeti veliki broj bodova.
Sport / Ostali sportovi | 08. 09. 2023. u 09:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stari most jutros je osvanuo viši za nekoliko metara, zahvaljujući platformi postavljenoj tijekom noći na sredini mosta, kako bi se postigla visina neophodna za cliff diving natjecanje.

U četvrtak je na Starom mostu počelo natjecanje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2023, prvom serijom skokova koja je izvedena direktno s kamenog luka mosta.

U međuvremenu je na mostu podignuta dodatna platforma kako bi se postigla standardna visina za cliff diving natjecanja. Radnici su vrijedno radili cijelu noć kako bi platforma bila spremna na vrijeme.

Natjecanje se danas nastavlja na visinama od 21 (žene) odnosno 27 metara (muškarci). Dame nastupaju od 14 sati, a muškarci od 14:30.

Vodeća u kategoriji žena nakon prve serije je Kanađanka Molly Carlson, a prate je Njemica Iris Schmidbauer na drugom i Amerikanka Meili Carpenter na trećem mjestu.

U muškoj konkurenciji lider je Rumunj Catalin Preda, drugu poziciju dijele nezavisni Nikita Fedotov i Ukrajinac Oleksiy Prygorov, dok je Britanac Aidan Heslop četvrti.

Kuriozitet je da su sva tri trenutno najbolje plasirana skakača debitirala upravo na Starom mostu (Fedotov i Prygorov 2017., Preda 2018. godine). Fedotov i Preda su čak zauzeli treća mjesta, što je jedinstven slučaj u povijesti prvenstva.

Najbolji svjetski skakači i skakačice jučer su priredili i specijalno iznenađenje: njih 16 je izvelo spektakularan masovni skok sa Starog mosta, što je bio uistinu impresivan prizor.

Danas su na rasporedu skokovi višeg koeficijenta težine od jučerašnjih obaveznih skokova, dok u finalu slijede skokovi po slobodnom izboru, koji su najkompleksniji i potencijalno mogu donijeti veliki broj bodova.

Mostar je peta, pretposljednja stanica ove sezone i mogao bi biti presudan u borbi za šampionske titule. Stoga je svaki skok važan, i nema sumnje da nas očekuje napet i uzbudljiv nastavak natjecanja.

Finale je zakazano za subotu 9. rujna, s početkom u 14 sati. Direktan prenos osiguran je na Red Bull TV i Hayat TV, te putem Facebook i YouTube stranica prvenstva. Prijenos počinje u 15:30.

Kopirati
Drag cursor here to close