Kulin Ban Boračko jezero 2023.

Na Boračko jezero stiže više od 120 najboljih triatlonaca iz Europe

Na ovoj prestižnoj sportskoj manifestaciji sudjeluje više od 120 domaćih i stranih natjecatelja. Glavna utrka održat će se u subotu u 16 sati.
Sport / Ostali sportovi | 25. 08. 2023. u 09:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Na Boračko jezero stiže više od 120 najboljih triatlonaca iz Europe

Dvadeseti Međunarodni sprint triatlon Kup "Kulin Ban Boračko jezero 2023", održat će se na Boračkom jezeru u subotu, 26. kolovoza, a okupit će najbolje triatlonce iz regije ali i iz cijele Europe.

Sprint triatlon je sport koji ima tri discipline naizmjenično: plivanje 750 m, vožnja bicikla 20 kilometara i trčanje 5 kilometara.

''Na ovoj prestižnoj sportskoj manifestaciji sudjeluje više od 120 domaćih i stranih natjecatelja. Glavna utrka održat će se u subotu u 16 sati. Drago nam je što na Boračko jezero stižu najbolji triatlonci iz regije i Europe. Prije glavne utrke održat će se akvatlon za djecu do 12 godina. Specijalni partner manifestacije je Olimpic solidarity (VIP), a održavanje su podržali Općina Konjic, Ministarstvo sporta i kulture Kantona Sarajevo, Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanskog kantona i Leda koja je službena voda Međunarodnog sprint triatlon Kupa "Kulin Ban Boračko jezero 2023". Svi su dobrodošli na Boračko jezero'' - ističu organizatori ovog tradicionalnog natjecanja.

Titulu najboljeg u muškoj konkurenciji brani Belmin Godinjak iz BiH, a u ženskoj Zoe Hamel iz Francuske.

Inače, organizator takmičenja je Triatlon asocijacija BiH uz pokroviteljstvo i partnerstvo Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i u saradnji sa Triatlon i pentatlon savezom BiH i Triatlon i pentatlon savezom Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close