Hütter najbolja u spustu

VIDEO I Muzaferija: Jako dobra sezona za mene

"Imala sam prva dva prolaza jako dobra, ali je danas trebalo imati sreće s vremenom. Dosta je vjetar puhao i točno prije broja 19 su došli i oblaci, tako da vidljivost nije bila ni blizu kao brojevima prije", rekla je Muzaferija.
Sport / Ostali sportovi | 23. 03. 2024. u 17:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neočekivano dramatično je bilo u posljednjem spustu skijašica za ovu sezonu. Lara Gut-Behrami je bila veliki favorit za Mali kristalni globus. Švicarska skijašica je trebala ostvariti plasman među deset najboljih bez obzira na to što ostale skijašice prije svih Cornelia Hütter. Međutim, veliko iznenađenje se dogodilo.

Austrijanka je ostvarila vrijeme 1:45.08, što je naravno bilo dovoljno za prvo mjesto, međutim svi su čekali Gut-Behrami. I njen nastup. Ona je totalno podbacila, ne samo da nije završila među devet najboljih skijašica, već je nakon nastupa skijašica poslije, završila tek na 17. mjestu.

S obzirom na to da se radilo o finalu Svjetskog kupa, nije osvojila niti jedan bod, pa je tako ostala bez četvrtog malog Kristalnog globusa nakon što je osvojila tri kao ukupna pobjednica Svjetskog kupa, u superveleslalomu i veleslalomu. Austrijanka, kojoj je ovo prvi Mali Kristalni globus u karijeri, sezonu je završila s 397 bodova, dok je na drugom mjestu Gut-Behrami, a treća u poretku spustašica je Talijanka Sofia Goggia, za koju je sezona završila u siječnju kada je slomila nogu, s 350 bodova.

Hütter je pobijedila s vremenom 1:45.08, drugo je mjesto sa 17 stotinki zaostatka (1:45.25) zauzela Slovenka Ilka Štuhec, dok je treća s 49 sporijim s vremenom (1:45.57) bila Talijanka Nicol Delago. Elvedina Muzaferija je odradila solidnu utrku, završila je na kraju ja 16. mjestu.

U prvom dijelu staze stvari su izgledale vrlo dobro, na kraju je zaostatak bio +1.88. Elvedina Muzaferija je na kraju bila 24. u poretku spusta. Kada je u pitanju Svjetski kup, Muzaferija je sakupila 151 bod, što je dovoljno za 54. mjesto.

"Tko je pratio utrku, vidio je da sam imala jako dobru brzinu jučer. Do ispadanja bila sam najbrža i s dosta velikom prednošću. Nažalost, nisam uspjela završiti utrku. Danas sam ponovo startala jako dobro. Imam prva dva prolaza jako dobra, ali je danas trebalo imati sreće s vremenom. Dosta je vjetar puhao i točno prije broja 19 su došli i oblaci, tako da vidljivost nije bila ni blizu kao brojevima prije. Ipak, drago mi je da sam uspjela izboriti finala u Saalbachu. Upoznala sam stazu za Svjetsko prvenstvo naredne godine i mislim da je ovo jako dobra sezona i dobar početak za nastavak moje karijere", rekla je Muzaferija.

Video: Elvedina Muzaferija 
Kopirati
Drag cursor here to close