Ledecka slavila

Muzaferija nije završila posljednji Super G sezone

Nakon prvog prolaza unutrašnja skija u jednom zavoju nije izdržala pritisak i Elvedina je morala odustati.
Sport / Ostali sportovi | 22. 03. 2024. u 11:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je imala najbolje vrijeme na prvom prolazu, Elvedina Muzaferija nije završila posljednji superveleslalom sezone. Najbolja skijašica iz BiH je imala startni broj 19 i vrlo vjerojatno je dijelom platila ceh poprilično mekane staze. Nakon prvog prolaza unutrašnja skija u jednom zavoju nije izdržala pritisak i Elvedina je morala odustati.

Priliku za popravni Elvedina će imati u spustu koji se vozi sutra. Ove godine je u superveleslalomu Muzaferija osvojila 82 boda. Najbolji rezultat je ostvarila u Kvitfjellu kada je bila deveta.

Bez obzira na današnji nastup i ono što će napraviti sutra, una finalu Svjetskog kupa, ovo je bila fenomenalna sezona za Muzaferiju.

Pobjednica današnje utrke u Saalbachu je Ester Ledecka. Ovo je njena druga pobjeda u karijeri u ovoj disciplini, četvrta u Svjetskom kupu
Ledecka je završila kao prva s vremenom 1:15.94. Federica Brignone je zaostala kao druga 28 stotinki. Kajsa Vickhoff Lie je završila na trećem mjestu (+0.30). Lara Gut - Behrami je bila sedma s 52 stotinke sporijim s vremenom. Već ranije je u ovoj disciplini osigurala Mali kristalni globus.

Kopirati
Drag cursor here to close