Na rijeci Lašvi

Juniori pokazali tko je najbolji u mušičarenju

Titulu prvaka za 2023. godinu ponio je Šljivo Santino, član OSR ''Konjic''.
Sport / Ostali sportovi | 05. 09. 2023. u 08:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Busovači, na rijeci Lašvi, u nedjelju, 03.09.2023. godine održano je Otvoreno prvenstvo SRSBiH u mušičarenju za juniore.

U odnosu na prošlu godinu kada je na Prvenstvu nastupio rekordan broj natjecatelja njih 32, ove godine se taj broj smanjio zbog onih koji su svoje mjesto našli u Premijer ligi, tj. u seniorskom natjecanju, ali i broj od 23 natjecatelja je zasigurno obećavajući.

Pored domaćina Busovače, na natjecateljsku stazu IP. ''Oko'', rijeka Lašva stigli su natjecatelji iz udruženja oba entiteta: Banja Luke, Viteza, Šipova, Uskoplja-G.Vakuf, Mostara, Konjica.

''Dan kao stvoren za ribolov i šest sati natjecanja za one najmlađe zasigurno je bio težak i naporan, ali niti u jednom trenutku na njima se nije vidio umor jer ta natjecateljska želja da se upeca jedna ili još jedna i još jedna pobjeđuje sav umor. I voda je bila idealna, staza kao uvijek pregledna, uredna, očekivano'', priopćili su organizatori.

Foto: PR / Mušičarenje na rijeci Lašvi

Titulu prvaka za 2023. godinu ponio je Šljivo Santino, član OSR ''Konjic'', drugi je Muminović Alen, član SRD ''Vrbas'' G. Vakuf Uskoplje, a treći Dmitrović Aleksandar, SRD ''Šipovo''.

Plasman u reprezentaciju BiH ostvarili su:
1. Šljivo Santino, OSR ''Konjic''
2. Muminović Kemal, SRD ''Vrbas'' Gornji Vakuf - Uskoplje
3. Dmitrović Aleksandar, SRD ''Šipovo''
4. Grbić Andrej, . SRD Banja Luka
5. Teo Laštro, OSR ''Konjic''
6. Torlo Eman, USR ''Neretva 1933.'' Mostar

U odnosu na prošli period ova kategorija nailazi na sve veće razumijevanje od odgovornih čelnika entitetskih saveza i od SRS BiH pa čak i od udruženja sportskih ribolovaca u cijeloj BiH koji njeguju jednu od najeminentnijih disciplina, a to je Fly Fishing.

Organizatori napominju i da je juniorska kategorija sve više prepoznata i podržana od strane odgovornih čelnika entitetskih saveza, SRS BiH i udruženja sportskih ribolovaca širom Bosne i Hercegovine. Ovakav vid podrške pomaže razvoju Fly Fishinga, jedne od najeminentnijih disciplina u ribolovu.

Organizacije The Nature Conservancy, Cortland Line i Novi val pružili su podršku i nagrade kroz kampanju "Zajedno za rijeke". Kampanju je pokrenula organizacija The Nature Conservancy (TNC), jedna od najznačajnijih svjetskih organizacija za zaštitu prirode, u suradnji s lokalnim partnerima u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji. Njihova zajednička misija je istaknuti i zaštititi jedinstvena riječna bogatstva regije, s ciljem da se stvore nove razvojne prilike i osigura dugotrajna dobrobit za ljude i prirodu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close