Suosjeća

Murray: Neću šutirati Novaka, ova situacija nije dobra ni za koga

"Ne želim da sjedim ovdje i šutiram Novaka dok je na zemlji. Rekao sam i prije neki dan – ova situacija nije dobra ni za koga", izjavio je Andy Murray nakon pobjede.
Sport / Ostali sportovi | 14. 01. 2022. u 12:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanski tenisač Andy Murray u petak ujutro po srednjoeuropskom vremenu se nakon pobjede nad Reillyjem Opelkom plasirao u prvo finale ATP turnira od 2019. godine, a po završetku meča novinari su ga zamolili da iskaže svoje mišljenje o situaciji u kojoj je trenutno prvi igrač svijeta Novak Đoković.

Murray je protiv visokog Amerikanca slavio rezultatom 6:7 (6), 6:4, 6:4 nakon velike borbe.

"Ne želim da sjedim ovdje i šutiram Novaka dok je na zemlji. Rekao sam i prije neki dan – ova situacija nije dobra ni za koga", izjavio je Andy Murray nakon pobjede, prenosi Sport Klub. 

"Ja ohrabrujem ljude da se cijepe, ali smatram da svako treba da ima pravo da donese vlastitu odluku. S druge strane, u državi kao što je Australija treba da budete cijepljeni da biste se ovdje natjecali i jasno je da je većina igrača odabrala da to učini. Praktično svi među 100 najboljih igrača su do odlučili, ne znam točno kako je kod tenisačica, ali je među tenisačima cijepljeno 98% ili tako nešto. To je pozitivna stvar. Međutim, na kraju ljudi moraju da budu u mogućnosti donositi svoje odluke. Znam da će mnogi mladi sportaši biti uglavnom sasvim okej ako se zaraze koronavirusom, ali mislim da svako treba da odigra svoju odluku u ovoj pandemiji", rekao je dvostruki olimpijski prvak.

Murray će u finalu igrati protiv pobjednika duela koji igraju Aslan Karatsev i Daniel Evans.

Novaku Đokoviću je ministar za imigracije u Vladi Australije Aleks Hawke poništio vizu, usprkos prvobitnoj odluci suda, pa je srpski tenisač ponovo na saslušanju pred sucem Anthonyjem Kellyjem jer se njegov pravni tim žalio na ovu odluku Ministarstva.

Kopirati
Drag cursor here to close