Prva Španjolka pobjednica

Muguruza osvojila završni turnir

Kao što je poznato završni turnir tenisačica je premješten iz Shenzhena zbog putnih restrikcija vezanih za pandemiju koronavirusa u Kini, pa se igrao u Guadalajari.
Sport / Ostali sportovi | 18. 11. 2021. u 08:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sjeni završnog Finalsa tenisača ostao je WTA Final, završni turnira osam najboljih svjetskih igračica, koji je na kraju osvojila Garbine Muguruza, koja je postala prva Španjolka pobjednica ovog turnira. Kao što je poznato završni turnir tenisačica je premješten iz Shenzhena zbog putnih restrikcija vezanih za pandemiju koronavirusa u Kini, pa se igrao u Guadalajari.

Zbog rijetkog zraka tenisačice su imale problema s kontrolom udaraca, odnosno putanjom i odskokom loptice, a i disanjem. Muguruza koja je među prvima progovorila o problemu neugodnih uvjeta za igranje na kraju je u finalu nadigrala Estonku Anett Kontaveit sa 6:3, 7:5.

Dvostruka osvajačica Grand Slam naslova (Roland Garros 2016., Wimbledon 2017.) u svom je četvrtom nastupu na WTA Finalu po prvi put uspjela izboriti plasman u polufinale u kojem je svladala sunarodnjakinju Paulu Badosu Gibert.

U finalu je po drugi put u Guadalajari svladala 25-godišnju Estonku, koju je pobijedila i u posljednjem dvoboju u skupini (6:4, 6:4), što joj je i donijelo plasman u polufinale. Poraz u tom meču za Kontaveit nije bio posebno značajan, jer je već u prva dva meča osigurala plasman u polufinale, ali ovaj drugi joj je odnio mogućnost da postane prva estonska tenisačica koja je osvojila trofej Billie Jean King.

Kontaveit je u finale stigla kao igračica s najviše pobjeda na tvrdoj podlozi u sezoni i imala status blage favoritkinje, ali je u prvom setu čak triput izgubila servis.Estonka je bolje zaigrala u drugom setu i bila na korak do trećeg seta kad je povela s 5-3. No, tada je ponovno počela previše griješiti i dopustila je Muguruzi da nizom od četiri osvojena gema dođe do velikog trijumfa.Kontaveit je napravila 39 neforsiranih pogrešaka, a Muguruza 25, što je u konačnici napravilo razliku između pobjednice i poražene.

"Jako sam sretna, jer sam sebi dokazala da mogu osvojiti jedan ovakav turnir, biti najbolja među najboljima. Posljednjih nekoliko godina nisam igrala onaj tenis koji znam i koji mogu, koji sam igrala nekada. Međutim ni ovo danas nije loše" rekla je Muguruza.

Kopirati
Drag cursor here to close