Tenis

Wimbledon: Sabalenka i Kerber u polufinalu

Druga nositeljica Sabalenka je u četvrtfinalu nadigrala Tunižanku Ons Jabeur sa 6-4, 6-3 te stigla do svog prvog polufinala na nekom "grand slam" turniru.
Sport / Ostali sportovi | 06. 07. 2021. u 17:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bjeloruskinja Arina Sabalenka i Njemica Angelique Kerber pridružile su se Čehinji Karolini Pliškovoj u polufinalu turnira tenisačica u Wimbledonu.

Druga nositeljica Sabalenka je u četvrtfinalu nadigrala Tunižanku Ons Jabeur sa 6-4, 6-3 te stigla do svog prvog polufinala na nekom "grand slam" turniru.

Do sada je za 23-godišnju Bjeloruskinju, koja je u jednom trenutku bila i druga igračica svijeta, najbolji rezultat na nekom "grand slamu" bilo 4. kolo na ovogodišnjem Australian Openu, dok je u tri prethodna nastupa u All England Clubu ostvarila tek jednu pobjedu.

Sabalenka će u polufinalu igrati protiv Karoline Pliškove koja je u prvom četvrtfinalu s uvjerljivih 6-2, 6-2 svladala Švicarku Viktoriju Golubić. Za 29-godišnju Pliškovu ovo će biti četvrti polufinale na nekom "grand slam" turniru u karijeri, a prvi u Wimbledonu.

Do sada je nastupila u finalu US Opena 2016. godine u kojem je izgubila od Njemice Angelique Kerber, dok je zaustavljana u polufinalima Roland Garrosa 2017. i Australian Opena 2019.

Wimbledonska pobjendica iz 2018. godine Kerber pronašla je, čini se, formu iz svojih šampionskih dana, 33-godišnja Njemica je u četvrtfinalu sa 6-2, 6-3 bila bolja od Čehinje Karoline Muchove te po prvi put nakon tog trijumfa otprije tri godine stigla do četvrtfinala nekog "grand slam" turnira.

Kerber će u polufinalu za suparnicu imati Australku, bolju iz ogleda prve igračice svijeta Ashleigh Barty i 28-godišnje rođene Zagrepčanke koja od 2013. godine igra pod australskom zastavom Ajle Tomljanović, a kojoj je plasman u četvrtfinale Wimbledona već najbolji rezultat u karijeri.

U konkurenciji tenisača posljednji četvrtfinalist postao je Poljak Hubert Hurkacz, on je u utorak u susretu koji je u ponedjeljak prekinut zbog kiše kompletirao preokret protiv drugog nositelja Rusa Danila Medvedeva i svladao ga sa 2-6, 7-6 (2), 3-6, 6-3, 6-3. Hurkacz će u četvrtfinalu u srijedu igrati protiv osmerostrukog pobjednika u All England Clubu Švicarca Rogera Federera.

Kopirati
Drag cursor here to close