Atif Dumpor

Mostarski šahist osvojio zlatnu medalju na ekipnom prvenstvu

Dumpor je sjajno igrao na drugoj ploči i uveliko doprinio osvajanju pobjedničkog pehara i plasmanu u najelitnije društvo, Premijer ligu BiH.
Sport / Ostali sportovi | 30. 08. 2018. u 16:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznati mostarski šahist, internacionalni majstor (IM) Atif Dumpor osvojio je zlatnu medalju igrajući za ekipu ŠK Cazin na 25. ekipnom prvenstvu Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine ''1-A'' liga, koje je održano u Bosanskoj Krupi.

Dumpor je sjajno igrao na drugoj ploči i uveliko doprinio osvajanju pobjedničkog pehara i plasmanu u najelitnije društvo, Premijer ligu BiH. Za pobjedničku ekipu, ŠK Cazin igrali su: IM Damir Šutković, IM Atif Dumpor, Ibrahim Komić, Adnan Abdić, Sead Čaušević, Amir Nuhić i Ramiz Ružnić.

  / Bljesak.info

Na prvenstvu je sudjelovalo 10 ekipa, igralo se po Bergerovom sustavu od 9 kola, uz tempo po igraču 90 min + 30 sek. po potezu.

Ekipa ŠK Cazin ostvarila je 8 pobjeda i 1 remi te 17 meč bodova.

Drugo mjesto zauzela je ekipa ŠK Goražde, treću OŠK Živinice, dok su ŠK Igman iz Konjica i ŠK Sarajevo završili na 4. , odnosno 5. mjestu. Ligu napušta ŠK Gračanica, priopćeno je iz Šahovskog kluba Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close