Tradicija

Mostar: Dumpor odnio pobjedu na šahovskom turniru

Sport / Flash | 12. 06. 2016. u 06:29 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu manifestacije 'Putevima pobjede' u prostorijama šahovskog kluba 'Mostar' je održan tradicionalni šahovski turnir pod nazivom 'Stazama samostalnog mostarskog bataljona 1992 – 2016'.

Na turniru je uzelo učešće 28 igrača-ica, od toga dva inter majstora te 19 sa FIDE rejtingom. Igralo se 9 kola po pravilima FIDE za ubrzani šah s tempom od 10 minuta po igraču. Prisutinam su se obratio Ibro Bubalo, predsjednik ŠK 'Mostar.

Nakon uzbudljivog nadmetanja, prvo mjesto je osvojio mostarski šahist IM Atif Dumpor sa 7.5 bodova ispred IM Vitomira Arapovića sa 7 bodova. Među nagrađenima su Eldin Bučan, FM Kenan Zildžić te na 5. poziciji je Mario Pavković.

Veteransku nagradu zasluženo je osvojio Vladislav Prskalo, a omladinska je pripala mladoj nadi mostarskog šaha Ivanu Sesaru sa pet osvojenih bodova te žensku nagradu osvojila je Sanja Bilić.

Zahvaljujući sponzorima: BH Telecom-u, i Uniji studenata osigurano je pet redovnih i tri specijalne nagrade. Turnir je protekao u fer i korektonm nadmetanju, a suci su bili: savezni sudac Omer Faladžić, te pomoćni Alen Omerčić.

Kopirati
Drag cursor here to close