Mostarsko jezero

Mostarski lađari predstavili svoje aktivnosti u sklopu Mostar Move Weeka

Mostarski lađari su u sklopu Mostar Move Weeka predstavili relativno novu sportsko-rekreativnu aktivnost u gradu na Neretvi.
Sport / Ostali sportovi | 26. 05. 2023. u 06:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski lađari su u sklopu Mostar Move Weeka predstavili relativno novu sportsko-rekreativnu aktivnost u gradu na Neretvi. Ekipa je to koja od 2019. sudjeluje na tradicionalnom Maratonu Lađa u Hrvatskoj od Metkovića do Ploča koji se ove godine održava po 26 put.

Lađari svoje treninge održavaju na Mostarskom jezeru koje ima veliki potencijal za razvoj veslačkih sportova i sportsko-rekreativnih aktivnosti na vodi.

Foto: Ivana Krezić / Mostarski lađari: Prenosimo znanje i ljubav prema veslanju

Predsjednik Lađarskog kluba Mostar Darko Karačić, rekao je kako je ovo relativno nova aktivnost u gradu na Neretvi.

''Ono što smo kroz ovih nekoliko godina naučili, pokušavamo prenijeti na nove članove naše udruge. Glavna aktivnost nam je sudjelovanje na Maratonu lađa na kojem smo zadnjih godina jedina ekipa iz Bosne i Hercegovine, te i na taj način promoviramo naš grad.

Posebno smo ponosni na činjenicu da od 2021. imamo i svoju lađu koja nam je omogućila treninge u našem gradu i kvalitetniji rad. Prije toga smo bili primorani koristiti druga plovila za trening ili putovati u Metković što nam je uvelike otežavalo djelovanje i kontinuitet treninga'', rekao je Karačić. 

Pozvao je sve zainteresirane da se priključe na jednom od treninga i upoznaju sa aktivnostima. Također, dodatne informacije mogu se naći i na službenoj facebook stranici “Lađarska Udruga Mostar”.

"Mostar Move Week je izvrsna ideja i sjajan tjedan za naš grad, te mi je drago da smo dio ovog projekta koji pokreće, koji je okupio brojne sugrađane željne aktivnosti” kazao je Darko Karačić predsjednik Lađarskog kluba Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close