Igre bez granica

Mostar Move Week pokrenuo malene Mostarke i Mostarce

Program je bio usmjeren na razvoj bazičnih motoričkih znanja, kao i raznim sadržajima sportskih igara poput košarke, nogometa, rukometa, ali i ostalih sportskih disciplina.
Sport / Ostali sportovi | 22. 05. 2023. u 13:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U realizacije Zaklade "Mali Most" i studenata Studija kineziologije Sveučilišta u Mostaru na sportskim terenima Kantarevca održane “Igre bez granica” koje su okupile više od 100 mališana iz "Školaonice".

Program je bio usmjeren na razvoj bazičnih motoričkih znanja, kao i raznim sadržajima sportskih igara poput košarke, nogometa, rukometa, ali i ostalih sportskih disciplina.

Voditelj Zaklade “Mali most” magistar sporta Dženan Šuta naglasio je kako je izuzetno važno uključiti što veći broj djece u sportske aktivnosti od najranije dobi. Dobrobiti tjelesne aktivnosti u suvremenom društvu su poznate i pored podrške prirodnom rastu i razvoju, kretanje ce svakako doprinjeti i socijalizaciji djece.

Zaklada "Mali Most" djeluje od 2014. u našem gradu sa jedinstvenim ciljem uključivanja što većeg broja djece u sportsku aktivnost uz osiguravanje adekvatnih uvjeta za rad. Kroz upoznavanje sa sportskim sadržajem, kroz igru i zabavu djeci skrećemo pažnju na značaj tjelesne aktivnosti na rast i razvoj, upoznajemo ih sa osnovama sporta. Svi oni koji pokažu talenat usmjeravamo u druge klubove koji djeluju u Mostaru. U sklopu Zaklade treniraju i dječaci i djevojčice, a sve aktivnosti se održavaju na SC Kantarevac.

Svi sadržaji u sklopu Mostar Move Weeka su besplatni, a potpuni program nalazi se na službenoj stranici udruge KINEZIS koja je koordinator ovoga događaja za Bosnu i Hercegovinu: www.kinezis.ba

Kopirati
Drag cursor here to close