Admir ef. Čopelj

Mostarski imam spreman da istrči svoj prvi polumaraton

Mostarski imam Admir ef. Čopelj koji je već deset godina duhovni vođa džematlija Podgorani, Humi i Prigrađani, aktivno se priprema za mostarski polumaraton
Sport / Ostali sportovi | 24. 02. 2020. u 10:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Osobna arhiva / Mostarski imam Admir ef. Čopelj 

Mostarski imam Admir ef. Čopelj koji je već deset godina duhovni vođa džematlija Podgorani, Humi i Prigrađani, naselja udaljenih 15 kilometara sjeverno od Mostara, aktivno se priprema za mostarski polumaraton, koji se održava 21. ožujka

Namjera mu je, kaže, svojim primjerom mladima skrenuti pažnju na značaj sportskih aktivnosti i čuvanja zdravlja.

''Oduvijek sam bio sportski aktivan. Volim igrati nogomet i uživam u tome, ali u jednom trenutku sam osjetio da imam višak kilograma i da mi smetaju. Zbog toga sam odlučio ovoga ljeta uz pomoć prijatelja Džemala Tipure koji mi je bio savjetnik trčati i skidati kilograme. Tako sam u roku od tri mjeseca skinuo višak kilograma i vratio se dobroj formi, zbog čega se osjećam jako dobro'', rekao je za Klix.ba.

''Trčim konstantno tri mjeseca, sedam dana u tjednu i sve vjerske obaveze uz to izvršavam''.

Zato i želi sudjelovati na mostarskom polumaratonu kako bi poslao poruku mladima da se bave sportskim aktivnostima i čuvaju svoje zdravlje.

Polumaraton je kako ističe više od 21 kilometara dug, a on je, kaže nedavno istrčao svoju najveću dionicu od 17 kilometara.

Opširniji tekst o imamu Čopelju možete pročitati na stranicama portala Klix. (Link)

Nagrada za trud

Da je njegova misija vjerskog vođe u desetogodišnjem radu prepoznata među džematlijama, na najljepši način je potvrđeno prije tjedan dana. Tada su u sklopu redovnih aktivnosti džematlije u dogovoru sa suprugom mostarskog imama priredili iznenađenje za njega, te mu pokazali koliko im znači.

''Kad sam čuo da su se oni sjetili da sam gore već 10 godina bio sam iznenađen. Kad su mi uručili poklon, pošto se moja supruga bavi slikanjem, mislio sam da je od nje neka slika za mene, ali kada sam otvorio i vidio ''Umra 2020. godine'' i da su oni odlučili da sav moj angažman, trud i rad u tom džematu nagrade mojim odlaskom u sveta mjesta u Meku i Medinu, nadvladale su me emocije'', rekao je mostarski imam ef. Čopelj za Klix.ba.

Ovo je jedan od primjera da se predan rad, trud i zalaganje prepoznaju i kad tad nagrade, čime ujedno njihovi plodovi postaju još veća radost i zadovoljstvo, rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close