Oko 500 mažoretkinja

Mostarske mažoretkinje oduševile organizacijom Državnog prvenstva

''Posebno bismo istakli uspjeh naših kadetkinja koje su kao naša nova generacija po prvi puta stale na binu pred suce, oduševile sve prisutne i postale viceprvakinje države''
Sport / Ostali sportovi | 30. 05. 2022. u 16:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovoga vikenda, točnije 29. svibnja 2022.godine u Mostaru se održalo IV. prvenstvo Nacionalnog mažoret saveza na kojemu su Mostarske mažoretkinje kao organizatorice još jednom pokazale svoju kvalitetu i vrhunske izvedbe svojih izuzetnih koreografija.

Zahvaljujući Mostarskim mažoretkinjama koje su kao domaćini dobile čistu desetku za organizaciju Mostar je postao središte zaljubljenika u mažoret ples.

Mostar je bio prepun prelijepih mažoretkinja iz osamgradova BiH: Busovače, Čapljine, Čitluka, Gruda, Kiseljaka, Mostara, Novog Travnika i Rame a na natjecanju je nastupilo oko 500 mažoretkinja raspoređenih u 58 neformacijskih i 28 formacijskih kategorija.

Natjecanje se održavalo sportskoj dvorani Bijeli brijeg, a prvenstvo je imala čast otvoriti generalna tajnica Sportskog Saveza grada Mostara Mirjana Bošnjak. Prisutnima se obratila i predsjednica Nacionalnog mažoret saveza Alisa Cvitanović.

Nakon svečanog otvorenja prvenstva održano je natjecanje u neformacijskim programima dok je natjecanje u glavnim kateogrijama- formacije štap i pompon održano u poslijepodnevnim satima.

Foto: Mostarske mažoretkinje  / Državno prvenstvo u Mostaru

Mostarske mažoretkinje su se na ovom prvenstvu natjecale u 5 kategorija od čega 4 formacijske-seniorke formacija štap, juniorke formacija pompon, kadeti formacija pompon, kadeti formacija štap te u neformacijskom programu i to-senior solo pompon.

U svim ovim kategorijama osvojena su odličja i to: Senior solo pompon- Karla Mandić- zlatna medalja, kadetkinje formacija štap –srebna medalja, kadetkinje formacija pompon- srebrna medalja, juniorke formacija pompon srebrna medalja i seniorke formacija štap- brončana medalja.

''Posebno bismo istakli uspjeh naših kadetkinja koje su kao naša nova generacija po prvi puta stale na binu pred suce, oduševile sve prisutne i postale viceprvakinje države'', priopćile su Mostarske mažoretkinje.

Kopirati
Drag cursor here to close