40. natjecanje u 2017. godini

Mostarska Borsa najuspješniji klub na ''Božićnom turniru'' u Vitezu

U konkurenciji 525 natjecatelja i 44 judo kluba ''Borsa'' je osvojila 33 odličja i zauzela prvo ekipno mjesto u sveukupnom poretku sa 73 osvojena boda
Sport / Ostali sportovi | 17. 12. 2017. u 23:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trofejom za najuspješniju ekipu međunarodnog "Božićnog judo turnira" u Vitezu Judo klub "Borsa" iz Mostara završava uspješnu sezonu popraćenu značajnim uspjesima i organizacijom najmasovnije sportske manifestacije na području BiH.

U konkurenciji 525 natjecatelja i 44 judo kluba ''Borsa'' je osvojila 33 odličja i zauzela prvo ekipno mjesto u sveukupnom poretku sa 73 osvojena boda, što je 13 bodova više od drugoplasirane ekipe Judo kluba Famos iz Istočnog Sarajeva. Borsa je također proglašena i za najuspješniju ekipu dječaka do 11 godina, mlađih kadetkinja do 16 godina i kadeta do 18 godina, dok su Darijan Faletar, Marija Zelenika i Josipa Brvenik proglašeni najboljim kadetom, kadetkinjom i mlađom kadetkinjom natjecanja.

Na otvaranju natjecanja predsjednik Judo saveza Herceg-Bosne Slavko Sikirić pohvalio je organizaciju najvećeg judo turnira na ovim prostorima "Borsa Opena" te je nakon toga Željku Zadri, predsjedniku Judo kluba "Borsa", počasno uručen 6. DAN majstorskog pojasa za postizanje iznimnih rezultata i doprinos u unaprjeđenju judo sporta u BiH.

Da je i ova sezona bila vrlo uspješna govore značajni rezultati koji su i ostvareni unutar ove kalendarske godine. Judo klub "Borsa" iznjedrio je osam pojedničanih zlata na državnim prvenstvima, a čak tri puta je kolektivno proglašen najboljim judo klubom državnog prvenstva i to u uzrastu mlađih seniora U-23, kadeta U-18 i mlađih kadetkinja U-16. Drugoplasirana je ekipa Bosne i Hercegovine u uzrastima juniorki U-21, a trećeplasirana u uzrastima mlađih kadeta U-16, kadetkinja U-18, juniora U-21 i u sveukupnom poretku muškaraca i žena u konkurenciji seniora.

Osvojene su i dvije medalje na Balkanskim prvenstvima (Marija Zelenika - 2. mjesto u Turskoj - najbolji rezultat bh. reprezentacije na BP za kadete i kadetkinje 2017.) i Josipa Brvenik (3. mjesto - Grčka).

Petar Zadro je u svojim prvim seniorskim iskustvima zablistao zlatnom medaljom na Europskom kupu, te 7. mjestom na Prvenstvu Europe U-23 i 7. mjesto na African Openu održanom početkom godine u Casablanci (Maroko).

Godinu je obilježio i "Borsa Open" koji održan u listopadu. Nastupilo je 1.036 natjecatelja i 129 klubova iz 30 zemalja svijeta. Najudaljenija zemlja sudionica bila je Indija, a najbrojniji klub na natjecanju, izuzevši domaćina, bio je Judo klub Edirne iz Turske koji je nastupio s čak 41 natjecateljem.

Božićni judo turnir u Vitezu na kojem je Borsa tradicionalno nastupa na kraju svake kalendarske godine je ujedno i 40. natjecanje na kojem je klub nastupio u ovoj sezoni.

Medalje na turniru su osvojili:

Zlatne medalje: Ivana Šarić, Monika Zadro (zlato i u konk. starijih), Marija Zelenika, Sara Prkačin, Aljoša Čvoro, Darian Faletar, Josipa Brvenik, Ivan Jozeljić, Martino Ćorić, Ivano Marić i Vito Slokar.

Srebrne medalje: Mario Jozeljić, Ivana Ereš, Jure Zovko, Tea Halajkijević, Elena Bekavac, Robert Halajkijević i Dragica Zovko.

Brončane medalje: Petra Zovko (bronca i u konkurenciji starijih), Ivano Marić (konkurencija starijih), Mirko Zelenika, Josip Zovko, Robert Halajkijević (konkurencija starijih), Dragica Zovko (konkurencija starijih), Helena Čule, Fran Zadro (bronza i u konk.starijih), Ivana Ereš (konkurencija starijih), Martino Ćorić (konkurencija starijih), Tea Halajkijević (konk.starijih) i Jan Mutilović.

Kopirati
Drag cursor here to close