Prvi put u povijesti Tavla saveza BiH

Mostarka Alma Pašić državna prvakinja u tavli

Mostarka Alma Pašić iz Tavla kluba Bijelopoljac Mostar državna je prvakinja u tavli. Ona je na 23. državnom prvenstvu održanom u Donjem Vakufu nakon 11 kola osvojila titulu prvakinje sa skorom od 10/1.
Sport / Ostali sportovi | 12. 06. 2023. u 08:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi put u povijesti tavla saveza BiH na prelaznom peharu ugravirano ime ženske osobe.

Ovoga vikenda u Donjem Vakufu je održano 23.državno pojedinačno prvenstvo u tavli. Organizatori prvenstva su tavla savez Bosne i Hercegovine i tavla klub Vatrogasac pod pokroviteljstvom općine Donji Vakuf.

Prvenstvo se održavalo u motelu Otoka. Dobrodošlicu je i lijepo druženje ispred tavla kluba Vatrogasac je poželio Adnan Miralem.

Službeno prvenstvo su otvorili predsjednik Tavla saveza BiH Omer Dervišbegović i tajnik sportskog saveza općine Donjeg Vakufa gospodin Sead Cerić i svima su poželjeli sreću u igri. Turnir se igrao dva dana po švicarskom sistemu od 11 kola do pet poena. Na ovom državnom prvenstvu sudjelovalo je 75 igrača iz devet klubova.

Foto: PR / Prvenstvo se održavalo u motelu Otoka u Donjem Vakufu

Prvi put u povijesti Tavla savez BiH nije dobio prvaka, nego je dobio prvakinju. Nakon 11 kola najviše znanja i sreće imala je Alma Pašić iz Tavla kluba Bijelopoljac Mostar.

Alma je zasluženo osvojila titulu prvakinje sa skorom od 10/1. Njen klupski kolega Samid Dedaković bio je drugi, a trijumf Hercegovaca je upotpunio je Adnan Januzaj iz Tavla kluba Stari grad/Mostar, koji je osvojio treće mjesto.

Najbolji plasirani član Tavla klub Vatrogasac /Donji Vakuf bio je Kasim Alkić na četvrtom mjestu, dok je peto mjesto osvojio još jedan Mostarac Almir Hadžiomerović Tavla klub Liske .

Prvi pet igrača dobilo je novčane nagrade, pehare i plakete. Nagrade i priznanja najboljim uručili su predsjednik Tavla saveza BiH Omer Dervišbegović i predsjednik Tavla kluba Vatrogasac Kemal Čaluk.

Čaluk se zahvalio u ime svog kluba Tavla savezu na ukazanom povjerenju, zahvalio se svim prijateljima tavlašima na jednom dobrom natjecanju i lijepom druženju. I za kraj je još jednom čestitao pobjednici Almi Pašić i svim nagrađenim.

Kopirati
Drag cursor here to close