S legendarnim skakačem

Mostar domaćin međunarodnog cliff diving trening kampa

Pored novog nastupa najboljih svjetskih skakača i skakačica na Starom mostu, ove godine će od 23. do 28. kolovoza biti organiziran i međunarodni cliff diving trening kamp.
Sport / Ostali sportovi | 13. 07. 2022. u 11:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad na Neretvi će krajem idućeg mjeseca po sedmi put ugostiti takmičenje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva. Pored novog nastupa najboljih svjetskih skakača i skakačica na Starom mostu, ove godine će od 23. do 28. kolovoza biti organiziran i međunarodni cliff diving trening kamp na kojem će vještine brusiti neki budući šampioni.

Legenda cliff divinga, Kolumbijac Orlando Duque, nedavno je u Mostaru prisustvovao svečanom otvaranju obnovljene skakaonice Duradžik u blizini Starog mosta, projekta iza kojeg stoji Kluba skakača u vodu ''Mostari''.

Tom prilikom rečeno je da će skakaonica služiti skakačima iz BiH i svijeta, te da su planirana natjecanja, radionice i škole skokova. Mjesec dana kasnije, najavljena je prva aktivnost na obnovljenoj skakaonici.

Krajem idućeg mjeseca, točnije 27. kolovoza, Stari most će ponovo biti pozornica Red Bull Cliff Diving takmičenja, a tom prilikom će se od 23. do 28. kolovoza održati i međunarodni cliff diving trening kamp, na kojem će sudionici iz cijele Europe trenirati sa bivšim svjetskim prvakom i učiti od njega.

Foto: PR / Mostar domaćin međunarodnog cliff diving trening kampa

Trening kamp je otvoren za sve talentirane cliff divere iz cijele Europe, rođene između 23. kolovoza 2004. i 23. kolovoza 2006. godine, a prijave se mogu napraviti ovdje. Za prijavu je potrebno ostaviti osnovne podatke, kratki uvod o sebi, video sa kompilacijom skokova (u trajanju od najmanje 60 sekundi), te popis skokova koje izvodite. Prijave će pregledati osobno Orlando Duque i 2. kolovoza objaviti imena najmanje 15 skakača odabranih za kamp.

Sudionici će na kampu imati jedinstvenu priliku učiti od velikih imena cliff divinga, koja će im prenijeti svoja znanja i iskustva u svim segmentima bitnim za uspješnu skakačku karijeru.

Nakon raskošne natjecateljske karijere, u kojoj je osvojio sve što se moglo osvojiti, Duque - inače veliki prijatelj Mostara i Bosne i Hercegovine - sada je sportski direktor Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva.

Na Duradžiku su se godinama mladi skakači pripremali za skok sa Starog mosta. Možda baš zahvaljujući obnovljenoj skakaonici, Bosna i Hercegovina jednog dana u Red Bull Cliff Diving Svjetskom prvenstvu bude imala svoje predstavnike, koji će vještinu steći upravo na Duradžiku.

Sve informacije i vijesti o trening kampu i Red Bull Cliff Diving sezoni 2022 dostupne su na službenoj stranici natjecanja.

Kopirati
Drag cursor here to close