Novak izjednačio rekord Monike Seleš

Monika Seleš: Voljela bih da smo igrali u istoj eri Novak i ja

Monika Seleš je svoj prvi Australian Open osvojila 1991. godine, prvi poraz je doživjela u polufinalu osam godina kasnije.
Sport / Ostali sportovi | 24. 01. 2024. u 09:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Monika Seleš je svoj prvi Australian Open osvojila 1991. godine. Dobila je Janu Novotnu u finalu. Sljedeće je ispustila pet gemova protiv Mary Joe Fernandez, dok je svoj niz nastavila treću godinu zaredom. Tada je bila bolja od Steffi Graf u tri seta. U Melbourneu se pojavila ponovo 1996. godine, Anke Huber nije imala šanse u finalu. Njena velika serija pobjeda je stala u polufinalu 1999. godine. Njen rekord od 33 uzastopne pobjede, Novak Đoković je dostigao protiv Taylora Fritza. Priznao je da nije znao za taj podatak.

"Mnogo mi znači, nisam znao! Zaista volim Moniku, imam Moniku u glavi kada sam odrastao u Srbiji, jer je Jelena Genčić radila sa Monikom kada je bila mlađa. "Monika radi ovo, Monika radi ono", ona je jedan od idola, kada sam imao priliku da je upoznam, bio sam veoma nervozan. Priča naš jezik jer je rođena u Srbiji, znam da je imala sjajnu karijeru, dobro je igrala u Australiji. Svi se pitamo koliko je mogla još da nije bilo onoga kroz što je prošla. Samo najljepše riječi o njoj i drago mi je što djelimo taj rekord", istakao je nakon meča Đoković.

Dan poslije se oglasila nekada popularna "Mala Mo".

"Novakove Grand Slam titulame prestala sam davno da brojim jer znam da će oboriti sve rekorde i postaviti neke lude za buduće generacije da ih pokušaju oboriti. Samo bih voljela da smo igrali u istoj eri jer bi bilo baš cool igrati mješoviti dubl zajedno. Za mene bi to bilo vrhunski. Hvala ti, Novače, na zahvalnosti i uvažavanju i osvoji Austalian open".

Kopirati
Drag cursor here to close