Novak vraća jedinicu

Monfils iznenadio Medvedeva

" Igrao sam sjajno. Uvijek je nekako posebno pobijediti igrača koji je broj jedan na svijetu. Sjajno sam se kretao, dobro udarao loptu i pun sam samopouzdanja. Tako će probati ostati što duže u dobrom ritmu", rekao je Francuz kratko nakon meča.
Sport / Ostali sportovi | 14. 03. 2022. u 22:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dogodilo se brzo i neočekivano. Dva meča je odigrao kao broj jedan. Nakon drugog je upisao poraz. Daniil Medvedev će morati jedinicu prepustiti Novaku Đokoviću. U ponedeljak se brišu bodovi iz Indian Wellsa od prošle godine pa će Novak ponovo preuzeti jedinicu sa samo 55 bodova ispred Medvedeva. Za ostanak je Rus trebao plasman barem u četvrtfinale prvog turnira iz Masters serije, a prije Monte Carla prednost Đokovića bi se mogla povećati ukoliko Daniil ne izbori polufinale sljedećeg velikog u Miamiju.

Da stvar bude gora po Medvedeva u Indian Wellsu je naletio na raspoloženog Gaela Monfilsa koji je takav uvijek opasan. Medvedev jeste dobio prvi set 4-6, ali je u sljedeća dva dohvatio samo četiri gema. Francuz je odigrao odličan meč, prošao dalje i zakazao duel sa mladim, sve boljim Carlosom Alcarazom.

" Igrao sam sjajno. Uvijek je nekako posebno pobijediti igrača koji je broj jedan na svijetu. Sjajno sam se kretao, dobro udarao loptu i pun sam samopouzdanja. Tako će probati ostati što duže u dobrom ritmu", rekao je Francuz kratko nakon meča. Ova pobjeda Monfilsa bila je druga u karijeri nad tenisačem koji je u tom trenutku broj jedan. Prva je bila protiv Nadala u Dohi 2009. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close