Futsal klub iz Širokoga Brijega

MNK Hercegovina s velikim ambicijama kreće u debitantsku sezonu

Malonogometni klub Hercegovina će za vikend odigrati svoju prvu službenu utakmicu u povijesti kluba.
Sport / Ostali sportovi | 30. 10. 2019. u 18:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Malonogometni klub Hercegovina iz Širokoga Brijega u prvom kolu Futsal lige FBiH će 3. studenog u Cazinu igrati protiv MNK Bubamare što će ovom novoosnovanom klubu biti prva službena utakmicu.

Tim povodom u prostorijama Hrvatskog košarkaškog kluba Široki u dvorani Pecara održana je konferencija za novinare na kojoj su se obratili predsjednik kluba Ivan Zeljko te kapetan momčadi Mario Mikulić.

''Kad je prošlo ljeto i svi turniri, tako smo i mi krenuli s pripremama. Skupili smo jako dobru ekipu, momke koji već dugo igraju futsal. Neki su igrali na profesionalnoj razini, a neki na amaterskoj. Mi smo novi klub tako da smo napravili selekciju te igrači jako dobro i kvalitetno treniraju skoro dva mjeseca. Jedva čekamo početak prvenstva'', kazao je na početku predsjednik MNK Hercegovina Ivan Zeljko.

Foto: Bljesak.info / Ivan Zeljko

Tijekom priprema Hercegovina je odigrala nekoliko kontrolnih utakmica s jednim od najjačih klubova u regiji, a Zeljko ističe da su svjesno i ciljano odabrali protivnike kako bi mogli vidjeti na kojoj se razini nalazi novoosnovani klub.

''Klub je tek formiran, za nas je ovo sve jedno novo iskustvo. Ambicije kluba u početku su da se on stabiliza, da bude čvrst klub i organizacijski i rezultatski. Naravno da je cilj kroz ovu i sljedeću sezonu izboriti plasman u Premijer ligu BiH'', zaključuje Zeljko.

Prva futsal liga FBiH sastoji se od 24 kluba podijeljenih u tri skupine po osam klubova. Pobjednici svake skupine uz najboljeg drugoplasiranog igrat će doigravanje za ulazak u Premijer ligu BiH. 

''Ekipa je spremna, imamo dva ozlijeđena igrača koja će se brzo oporaviti tako da ćemo biti kompletirani. Idemo u Cazin odigrati jednu pravu mušku utakmicu i vratiti se kući s tri boda. Kvalitetno radimo uz trenera Marina Ćorluku i njegovog pomoćnika Tonija Kovača te  smo odradili dobre pripreme i mislim da ćemo dobro odigrati u Cazinu te se vratiti kući s tri boda'', izjavio je na press konferenciji kapetan MNK Hercegovina Mario Mikulić.

Foto: Bljesak.info / Mario Mikulić

Kapetan ističe da je zanimanje za futsal u Hercegovini uvijek bilo veliko, posebno u Širokom Brijegu te ne sumnja da će publika doći i podržati ih.

Sve domaće utakmice MNK Hercegovina će igrati u širokobriješkoj dvorani Pecara. Cijena ulaznica iznosit će 3 KM dok će ulaz za žene i djecu biti besplatan. Također, u prodaji su godišnje ulaznice po cijeni od 25 KM te 50 KM za VIP ložu, a cilj je da se kupnjim ulaznica djelomično pomogne radu kluba.

Foto: Bljesak.info / MNK Hercegovina

Prvu domaću službenu utakmicu Hercegovina će odigrati u 2. kolu, 10. studenog, protiv MNK Mostarske kiše.

Podsjećamo, Malonogometni klub Hercegovina osnovan je u svibnju 2019. godine u Širokom Brijegu kao jedini malonogometni klub u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Na Utemeljiteljskoj Skupštini kluba za predsjednika je izabran Ivan Zeljko iz Širokog Brijega, a za potpredsjednika Marin Ćorluka iz Gruda.

Popis igrača za sezonu 2019./2020.

  1. Franjo Sesar
  2. Mario Mikulić
  3. Ante Grbešić
  4. Marin Sesar
  5. Ivan Bondža
  6. Mile Zelenika
  7. Ante Ljubić
  8. Goran Marušić
  9. Žarko Marušić
  10. Marko Zlopaša
  11. Ivan Jurišić
  12. Bernard Glavina
  13. Pero Marušić,
  14. Ivan Vukoja
  15. Tomislav Grbešić
Kopirati
Drag cursor here to close