Potpisan ugovor

MMA i WWE udružili snage

"Ova kompanija rastura posljednjih sedam godina, a sada ćemo dodati WWE u portfelj. Uzbuđen sam jer podižemo ovo na viši nivo," tvrdi Dana White.
Sport / Ostali sportovi | 04. 04. 2023. u 16:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveća MMA organizacija i ona najveća kada je u pitanju profesionalno hrvanje (kečeri) WWE (World Wrestling Entertainment) u narednom periodu će funkcionirati kao jedna. Priču je ustvari pokrenula kompanija Endeavor koja je prvo preuzela World Wrestling Entertainment nakon čega je najavljeno formiranje kompaniju za sport i zabavu u vrijednosti od 21 milijardu američkih dolara. Bit će itekako zanimljivo vidjeti što Endeavor planira napraviti s ovom akvizicijom.

Naime, Endeavour je kompanija koja posjeduje 100-postotni udio UFC-ovih dionica. 2016. godine otkupili su većinski dio, a od 2021. godine u posjedu su svih dionica. Endeavor je sada otkupio 51 posto njihovih dionica, dok je 49 posto preostalo raspodijeljeno na ostale osobe s udjelom u kompaniji.

"Ovo je rijetka prilika za stvoriti globalnu sportsku i zabavnu kompaniju koja ide u smjeru u kojem industrija ide. Desetljećma, Vince i njegov tim demonstrirali su nevjerojatne rezultate u uvođenju inovacija i stvaranju vrijednosti za svoje dioničare. Vjerujemo da Endeavor može priuštiti značajnu dodatnu vrijednost dioničarima tako što ćemo spojiti UFC i WWE", rekao je Ari Emanuel čelni čovjek Endeavora.

Oduševljenje ovom viješću izrazili su mnogi. Vrlo brzo nakon potvrde sklopljenog posla, reagirao je Dana White kao UFC-ov predsjednik. White će zadržati svoju poziciju čelnog čovjeka UFC-a, a WWE i UFC zadržavaju autonomiju u svom poslovanju.

"Ova kompanija rastura posljednjih sedam godina, a sada ćemo dodati WWE u portfelj. Uzbuđen sam jer podižemo ovo na viši nivo. Vince (McMahon) je divljak (u pozitivnom smislu) kad je u pitanju svijet hrvanja. Ari (Emanuel) je zvijer u onome što radi, a onda dodajte još ono što mi iz UFC-a nudimo i shvatit ćete da ne postoji granica za ono što ova kompanija može ostvariti kroz sljedećih nekoliko godina.", rekao je Dana White u svom službenom priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close