Velika priča na početku sezone

VIDEO I Mamu je nagovorio da napusti školu, sada osvaja bodove u Formuli 1

Bez nastupa u petak, prvo je kvalifikacije završio na 11. mjestu, onda je došla utrka. Na kraju je završio sedmi, odmah iza Georgea Russella, na vrlo neugodnoj stazi.
Sport / Ostali sportovi | 13. 03. 2024. u 00:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ferrari je napravio sjajan potez. Kada je Olivera Bearmana odlučio dovesti u svoju akademiju. Momka koji je nakon nekoliko odličnih godina u kartingu, osvojio naslove u Njemačkoj i Italiji vozeći Formulu 4. Već u prvoj F3 sezoni, zauzeo je treće mjesto u ukupnom poretku. Prošle je u Formuli 2, kroz 26 utrka osvojio 130 bodova, te je četiri puta bio prvi.

Samo nekoliko sati prije trećeg slobodnog treninga, postalo je jasno kako Carlos Sainz ima upalu slijepog crijeva i neće moći nastupiti, pa je uslijedio poziv Bearmanu. Mladi Britanac je uskočio i odradio je sjajan vikend. Bez nastupa u petak, prvo je kvalifikacije završio na 11. mjestu, onda je došla utrka. Na kraju je završio sedmi, odmah iza Georgea Russella, na vrlo neugodnoj stazi.

"Činjenica da je odradio kratki vikend bez FP1, FP2 bez ijedne greške, za mene je to nerealno. Iskreno, bio sam potpuno impresioniran ovim u Džedi, između zidova, izostavši s prvog i drugog treninga, skoro odmah u kvalifikacijama.Zvali smo ga u petak oko 14 sati da uskoči u bolid za posljednji trening. No, ovo nije Barcelona, ovo je Džeda. Ogroman izazov. Mislim da je postavio jasan cilj. Čini mi se da nije obraćao previše pozornosti na detalje, bio je usredotočen na veliku sliku i, na kraju je prošlo jako dobro. Bojao sam se da bi mogao pogriješiti na promjeni guma ili u startnoj proceduri i tako dalje, kao što smo vidjeli nekoliko puta u prošlosti s debitantima, a on je to jako dobro uspio", rekao je nakon svega šef Ferrarija Fred Vasseur

Video: Oliver nakon završetka utrke 

S obzirom na to da se radi o momku koji je 2005. godište, još uvijek je "školarac". Imao je velikih problema, trebao je uvjeriti roditelje, prije svega mamu da ga pusti, da ide u Modenu. Bearman je išao u školu Edwarda VI u Chelmsfordu, ali se morao preseliti u Ferrarijevu akademiju. 

"Mnogi ljudi mi kažu da sam promijenio naglasak. Čak i ako to ne primjećujem. Provodim dosta vremena s Talijanima, a komunikacija s ljudima kojima engleski nije maternji jezik nije laka. Kada sam se preselio u Modenu, to se dogodilo prilično brzo. Bilo je kao da sam otišao na fakultet dvije godine ranije", pojasnio je Oliver. 

Kopirati
Drag cursor here to close