Oglasio se Britanac

Hamilton: Prilika da ostvarim još jedan dječački san

Lewis Hamilton će pokušati naravno dostići Michaela Schumachera po broju osvojenih naslova ukupno, upravo kao vozač Ferrarija.
Sport / Ostali sportovi | 03. 02. 2024. u 16:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lewis Hamilton je prisutan od 2007. godine u Formuli 1. Kroz cijelu sviju karijeru vozio je za dvije ekipe, McLaren i Mercedes. Prvu titulu je osvojio 2008. godine i danas je vozač koji ima sedam naslova Svjetskog prvaka.

Alberto Ascari, Juan Manuel Fangio, Mike Hawthorn, Phil Hill, John Surtees, Niki Lauda, Jody Scheckter, Michael Schumacher i Kimi Räikkönen su osvajali naslove za Ferrari, Michael najviše pet, Alberto Ascari i Niki Lauda po dva. Lewis će pokušati naravno dostići Michaela Schumachera po broju osvojenih naslova ukupno.

Dolazak Hamiltona u Ferrari podigao je veliku prašinu u svijetu Formule 1, podatak da je La Gazzetta dello Sport posvetio čak devet stranica dovoljno govori za sebe. Sada se napokon oglasio i sam Hamilton.

"Prošlih nekoliko dana su bili totalno ludi i ispunjeni nizom emocija. Ali kao što svi sada znate, nakon nevjerojatnih 11 godina u Mercedesu, došlo je vrijeme da krenem s novim poglavljem u svom životu. Osjećam se izuzetno sretno, nakon svega što sam napravio s Mercedesom, što sam mogao sanjati kao dijete sada imam priliku da ostvarim još jedan dječački san, to je vožnja crvenog Ferrarija. Mercedes je dio mog života, tu sam od svoje 13 godine, ova odluka je bila najteža koju sam ikada mogao da donesem. Ponosan sam na sve što smo postigli zajedno, i zahvalan sam na trudu i posvećenosti svih s kojima sam radio tijekom godina. Zahvalan sam Totu, za sve ono što smo uradili, za način koji je vodio ovu ekipu", napisao je Lewis i dodao. 

"Zajedno smo osvojili naslove, obarali rekorde i postali najuspješnije partnerstvo vozača i tima u povijesti Formule. I naravno, ne mogu zaboraviti Nikija, koji je bio velika podrška i koji mi svakog dana nedostaje. Također želim istaći i svoju veliku zahvalnost čitavom Upravnom odboru Mercedes-Benza i njegovim uposlenicima širom svijeta. Ali došlo je vrijeme za promjenu i da prihvatim novi izazov. Sjećam se kada sam odlučio prijeći u Mercedes 2013. godine, to je bilo za mene nešto nepoznato, mnogi nisu razumjeli moj potez tada. Sada ima isti osjećaj" naglasio je između ostalog Hamilton.

Kopirati
Drag cursor here to close