Samo 28. godina

Mikaela Shiffrin se izjednačila s legendarnim Stenmarkom

Shiffrin je do izjednačenja Stenmarkovog rekorda stigla na mjestu svoje prve pobjede, koju je u Äreu ostvarila 20. prosinca 2012. slavivši u slalomu.
Sport / Ostali sportovi | 10. 03. 2023. u 14:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleslalomskom pobjedom u Äreu, američka skijašica Mikaela Shiffrin stigla je do 86. pobjede u Svjetskom kupu izjednačivši se na vrhu sa legendarnim švedskim skijašem Ingemarom Stenmarkom.

Stenmark je tijekom karijere ostvario 40 pobjeda u slalomu i 46 u veleslalomu. Osvojio je i dvije zlatne i jednu srebrnu medalju na olimpijskim igrama, a ima i sedam medalja sa svjetskih prvenstava pri čemu pet zlata.

S druge strane Shiffrin, koja će u ponedjeljak proslaviti 28. rođendan, ostvarila je 52 pobjede u slalomu, 20 u veleslalomu, pet u superveleslalomu, tri u spustu, a ima i dvije pobjede u paralelnom slalomu, tri u paralelnim gradskim utrkama te jednu u alpskoj kombinaciji.

U bogatoj kolekciji trofeja Ima i dva zlata i srebro s olimpijskih igara, te 14 medalja sa svjetskih prvenstva pri čemu sedam zlata, prenosi Hina. 

Zanimljivo, Shiffrin je do izjednačenja Stenmarkovog rekorda stigla na mjestu svoje prve pobjede, koju je u Äreu ostvarila 20. prosinca 2012. slavivši u slalomu.

Shiffrin može nadmašiti Stenmarkov rekord već u subotu kada je u Äreu na rasporedu slalom. Nakon Ärea slijedi završnica Svjetskog kupa u Soldeu u Andori gdje će skijašice voziti spust (15.3.), super-G (16.3.), slalom (18.3.) i veleslalom (19.3.).

Na trećem mjestu ljestvice skijaša i skijašica s najviše pobjeda je Amerikanka Lindsey Vonn sa 82 pobjede, a potom slijede Austrijanci Marcel Hirscher (67) i Annemarie Moser-Proll (62).

Najbolja hrvatska skijašica Janica Kostelić ostvarila je 30 pobjeda u Svjetskom kupu, a njezin brat Ivica ima 26 pobjeda.

Kopirati
Drag cursor here to close