Već vodi pregovore

Michael Jordan donio je tešku odluku; prodaje NBA klub u koji je uložio stotine milijuna dolara

ichael Jordan postao je većinski vlasnik Charlotte Hornetsa 2010. godine, a navodno je tada platio oko 275 milijuna dolara.
Sport / Ostali sportovi | 24. 07. 2023. u 11:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Michael Jordan, jedan od najboljih košarkaša svih vremena, navodno je odlučio prodati svoj udio u NBA momčadi Charlotte Hornets.

Tu vijest objavio je novinar ESPN-a Adrian Wojnarowski uz dodatak kako je 60-godišnji Michael Jordan već otišao korak dalje i vodi pregovore s aktualnim manjinskim vlasnikom Charlotte Hornetsa Gabeom Plotkinom te Rickom Schnallom, manjinskim vlasnikom Atlanta Hawksa. Ova odluka Jordanu sigurno nije bila laka, ali s druge strane očito više nema volje i živaca voditi gubitničku franšizu koja je u prošlih 12 godina – otkad je Jordan gazda- samo tri puta izborila play-off i svaki put ispali su u prvom krugu, piše Hina.

Podsjetimo, Michael Jordan postao je većinski vlasnik Charlotte Hornetsa 2010. godine, a navodno je tada platio oko 275 milijuna dolara.

Danas je procjena stručnjaka kako franšiza Charlotte Hornetsa trenutačno vrijedi oko 1,7 milijardi dolara.

Također se doznaje kako Jordan planira zadržati udio u klubu, ali opet s druge strane ako dođe ponuda koju on i ostali manjinski vlasnici ne mogu odbiti nije nemoguće da novi vlasnik preuzme cijeli klub. Slično kao nedavno Mat Ishbia koji je kupio Phoenix Sunse za četiri milijarde dolara.

 

Kopirati
Drag cursor here to close